De Boer: ‘Ik durfde niet met Denswil te spelen’, contractverlenging Moisander lonkt

stefano_denswil

Frank de Boer legt nog maar eens uit waarom Stefano Denswil mocht vertrekken bij Ajax. De trainer zag Denswil als toekomstige vervanger van Niklas Moisander, maar moest ook de beslissing nemen dat Denswil geen toekomst meer had bij Ajax.

‘Wij hadden echt verwacht dat Stefano op een gegeven moment Moisander uit het elftal zou spelen. Toen Moisander geblesseerd raakte ging Stefano alleen maar slechter spelen waardoor ik het echt te riskant vond om hem nog op te stellen. Daarna zijn wij eens goed gaan kijken en hadden wij zeker verwacht dat Denswil verder zou zijn maar dat bleek niet het geval waardoor de beslissing van een transfervrij vertrek aan de orde kwam’.

Verlenging contract Moisander
Door de transfer van Denswil doet Ajax deze winterperiode geen afstand van Niklas Moisander en wellicht kan de Fin ook nog eens een verlenging van zijn contract tegemoet zien. ‘Deze groep kan nog niet zonder hem en dat komt mede door de ervaring die hij met zich meebrengt. Als 29-jarige behoort hij tot één van de oudere spelers van de selectie’. Moisander kwam in 2012 voor €4 miljoen over van AZ en is sindsdien vaste waarde in het elftal van De Boer. De kans is aanwezig dat Ajax een poging gaat wagen om het contract van de verdediger te verlengen.

Related posts

21 Comments

  1. arjan

    als ik moet kiezen dan liever 10 keer Moisander. nu Veltman eruit voor maaitie Mike Vd Hoorn en op naar de vijfde op rij.

    1. kLASSE20

      omdat mike van der hoorn een keer scoort is iedereen meteen enthousiast over hem maar voor de wedstrijd van excelsior had iedereen alleen maar commentaar op van der hoorn

  2. AFCA my World

    Aub geen verlenging zeg,hij gaat steeds slechter spelen en wil gewoon weg bij Ajax, laat hem gaan en haal van de zomer een beest van een CV,1x geld uitgeven mag best,als je van de zomer nog een hoop overbodige spelers opruimt hoeft er waarschijnlijk niet eens zoveel bij!

    1. Valentino

      Als spelers gratis zijn heeft iedereen interesse. Afgelopen zomer wilde niemand hem hebben.

  3. Toras

    Ajo doe gewoon bod op thiago silva 50 mil yolo staat er wel meteen de beste verdediger in je laatste linie

  4. Valentino

    Volgens mij heeft Moisander 2 weken geleden in elk interview had geroepen dat bijtekenen geen optie meer is. Als iemand dan zo graag weg wil moet je hem toch geen aanbieding meer willen doen.

  5. jojo123

    Denswil is verder dan van der Hoorn. Laatste heeft een keertje een goal gemaakt, denswil vaker, ook in campions league. Toen Moisander geblesseerd was geraakt heb ik alleen die van az is overgekomen in het hart van de verdediging of boilesen gezien. Denswil dus eigenlijk niet. Waar haalt fdb die onzin vandaan, geef gewoon toe dat je die denswil meer kansen had moeten geven. Eigen jeugd.. Jeugd heeft de toekomst..etc …..

    1. MijnAjax

      Denk dat hij Frank niet heeft kunnen overtuigen met zijn spel in jong Ajax. Wat denk je daarvan?

Comments are closed.