De Boer gebruikt trainingskamp ook voor het nodige denkwerk bij zijn spelers

nouri

Frank de Boer gebruikt het trainingskamp in Qatar ook voor het nodige denkwerk bij zijn spelers. De coach heeft afgelopen week twee meetings georganiseerd waarin bepaalde thema’s besproken werden. De spelers moeten in kleine groepjes discussiëren over bepaalde dingen die de trainers aanreiken zoals het nakomen van afspraken.

‘In eerdere praatsessies waren het altijd de meer gelouterde spelers die het voortouw namen terwijl ik het er bij sommige jonge spelers echt uit moest trekken. Dat is niet erg want het hoort bij hun leeftijd maar hierdoor beseffen zij nu wel hoe wij dit Ajax willen neerzetten. Het is heel simpel, als je bijvoorbeeld met 1-0 voorstaat en je merkt dat er niet veel meer te behalen valt dan moet je de wedstrijd killen, professioneel uitspelen. Het zijn simpele dingen maar zeer belangrijk in het huidige voetbal.

Bron: De Telegraaf

Related posts

8 Comments

    1. MijnAjax

      Ik vind dat Moisander de tweede helft van seizoen moet blijven, wie is het daarmee eens.

  1. JCruijff

    Heel goed die praatsessies over het mentale van het voetbal. Immers voetbal beoefen je voor 75% met je hoofd (en Dan bedoel Ik niet het koppen) en voor de rest met je voeten.

Comments are closed.