Spaan lyrisch over Nouri: ‘Zó goed, ik dacht meteen aan een nieuwe Cruijff’

nouri

De A1 talenten van Ajax behoren tot de beste van Europa. Een aantal van hen is zelfs al op weg naar het eerste elftal: Frank de Boer nam Abdelhak Nouri en Donny van de Beek deze week mee op trainingskamp naar Qatar. Beiden verlengden hun contract bij Ajax. Ook Robert Muric, Indy Groothuizen, Riechedly Bazoer en Kenny Tete mochten mee naar het oliestaatje.

Henk Spaan is vaak kritisch maar als het de talenten van de A1 betreft is hij dolenthousiast, met name over de pas zeventienjarige Nouri. “Ik dacht meteen aan een nieuwe Cruijff of zoiets. Het talent spatte er vanaf”, aldus Spaan in het Algemeen Dagblad. “Zó goed in de kleine ruimte. Zo veel techniek en inzicht. Zulke fijne aannames”, vervolgt hij. “En een voortzetting die altijd een versnelling oplevert. Hij maakt elk seizoen minstens tien doelpunten, is behalve een balafpakker ook een echte leider. Ik heb gezien dat hij voor een wedstrijd geblesseerd was, maar toch de warming-up van de groep leidde. Een echte baas.”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

7 Comments

  1. bob-p

    Nu hopen dat ze in het 1e elftal presteren. Maar het ziet er goed uit. Top dat de boer ze meeneemt naar Qatar

  2. AFCA my World

    Het zou een reden kunnen zijn dat Frankie toch blijft,laat Frankie zijn karwei afmaken?

  3. ferike

    Laten we blij zijn dat er zoveel talent rondloopt. Nu is het nog belangrijk hoe het in de ‘koppies’ zit. Hebben ze geduld om eerst een paar jaar in het eerste te spelen, of gaan ze kiezen voor het grote geld? Meestal loopt het fout af met spelers die voor het geld kiezen. Zitten dan bij een topclub wet te teren op de bank. Jonge mannen, ik hoop dat je je niet gek laat maken. Speel lekker wat jaren in Ajax 1. Die top transfer, komt dan heus wel….

Comments are closed.