Kieft: ‘Ontwikkeling verdedigers bij Ajax is een aanklacht tegen spelers en trainers’

stefano_denswil

Wim Kieft begrijpt heel goed waarom Ajax heeft besloten om Niklas Moisander aan zijn contract te houden. De oud-Ajacied is ook niet overtuigd van de kwaliteiten van de Fin maar ziet wel dat hij jongere spelers van advies kan voorzien en dat mist Ajax momenteel.

Bij topclubs moeten dragende spelers de jongere garde bij de hand nemen, dat is al jaren zo. Moisander stroomt niet over van kwaliteit maar met zijn leeftijd snap ik wel waarom Ajax dit besluit heeft genomen. De ontwikkeling van jongens als Van der Hoorn, Veltman en Denswil stagneert en dat is opmerkelijk met trainers als De Boer en Stam. Eigenlijk kun je dit beschouwen als een aanklacht tegen spelers en trainers van Ajax’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

15 Comments

  1. suske

    Zo wat dacht jij?? Als de wereld over ajax valt kan ik dat ook wel?? met dingen die al gezegd zijn en we stiekem zelf ook al weten??

  2. hubert

    God wim waarom ben jij geen trainer? natuurlijk heeft Ajax geen medogenloze spelers. Men kiest meer voor technische voetballer die ook goed mee kunnen opbouwen en niet steeds de bal bij de minste of geringste dreiging de bal in de tribune jagen . maar als je bedoelt dat het op momenten moet dan ben ik het met je ens

  3. TiGer

    Van der Hoorn ontwikkelt zich juist goed. Veltman heeft nu zijn dip en Denswil zal wel een probleem met de leiding hebben. Valt allemaal best wel mee. Boilesen heeft zijn blessures terwijl Van Rijn juist goed begint te spelen.

    1. nick-afca95

      Veltman komt er wel bovenop hoor. En van der hoorn is ook gewoon een prima verdediger. Hij heeft vooral fysiek erg mee. Over een tijdje is hij er klaar voor. Volgens mij spelen in de jeugd ook wel een paar goeie verdedigers. Ik geloof dat van bruggen wel een goeie is.

        1. nick-afca95

          Volgensmij is dit van bruggens eerste jaar bij jong. Weet alleen dat hij eerst altijd aanvoerder was bij de A1. Hij is ook pas 18 jaar geloof ik. Maar ik noem hem maar als voorbeeld, weet zelf ook niet hoe hij speelt.

  4. barkes88afca

    Maar toch blijf ik hopen op een ervaren versterking, misschien in de vorm van Emanuelson! Zou voor deze groep geen overbodige luxe zijn… Even dat extra setje om nummer 5 binnen te halen.

  5. Deusie

    Kieft is en blijft een echte lampenkap…altijd zeiken die vent, wat een weggooier…

  6. gianni_ajax

    Kieft je haalt de woorden uit m’n mond. Het is namelijk elk jaar ’t zelfde, we beginnen heel matig aan ’t seizoen en dan later (meestal na de winterstop) word onze aanval beter. Maar op verdedigend vlak worden constant dezelfde fouten gemaakt.
    Hoop echt dat hier wat aan word gedaan.

  7. AFCA my World

    Middenveld en Aanval is helemaal op orde,maar de medogenloze verdediger missen we al jaren, Emanuelson mag weg,maar zou hij wel willen en kunnen we hem echt gebruiken? Ben er niet zeker van!

  8. Afca787

    Der moet naar mijn mening gewoon een goede cv komen. 1 die der meteen kan staan. Dan maar eens de portemonnee trekken om dit gat op te vullen. Alleen spelers terug halen die al bij ons gespeeld hebben lijkt me riskant. Zou eerder een Niklas Süle proberen te halen. Beer van een vent en jong. Niet vies om een eens flink te vegen.

  9. Afca787

    Nigel de jong zijn contract loopt ook af. Lijkt mij van alle oud spelers wel de beste om terug te halen.

    1. fjonkman

      Al ben ik het helemaal met je eens dat Ajax alles in het werk moet stellen om Nigel terug te halen, vind ik ook dat er nog een ervaren cv aangetrokken moet worden. Nigel is een (bijtende) vm waarmee je dat probleem meteen oplost, maar ook achterin is nog een killer nodig die niet schuwt om een bal het stadion uit te rammen met speler en al, indien nodig.

  10. Bolle Ron

    Dat geldt niet alleen voor Ajax maar voor alle Nederlandse clubs ,want verdedigers in Nederland zijn van een lachwekkend niveau en gedragen zich als nichten ipv kerels. Zodra het fysiek wordt geven de mietjes niet thuis.

Comments are closed.