‘Legia Warschau – Ajax mogelijk met fans’

legia_warschau

Een opmerkelijk bericht in Poolse media deze kerstdagen: Michal Listkiewicz, voormalig voorzitter van de Poolse bond, zegt dat het Europa League duel tussen Legia Warschau en Ajax op 26 februari misschien toch mét supporters zal worden gespeeld. Legia wil daartoe een verzoek doen bij de UEFA, aldus Listkiewicz. “Het zal niet helpen om de UEFA om argumenten te vragen. Je moet zelf met iets komen, bijvoorbeeld door aan te tonen dat er iets is gedaan met de mensen die zich misdroegen, met hulp van de politie. Ik ben gematigd optimistisch, ik vind in ieder geval dat dit een zaak is van de fans, niet van de politie, van stewards of van de autoriteiten van de club”, aldus Listkiewicz in de Poolse media.

De kans dat de UEFA overstag zal gaan lijkt echter, gezien eerdere vergelijkbare gevallen, zeer klein. De Poolse club heeft een straf gekregen voor het gedrag van de supporters tijdens het duel in de groepsfase uit tegen Lokeren. De Poolse aanhang liet zich op racistische wijze uit tegenover de spelers van de Belgische opponent. Als gevolg daarvan waren er al geen toeschouwers welkom tijdens het bezoek van Trabzonspor en ook het treffen met Ajax moet worden afgewerkt zonder publiek.

Related posts

7 Comments

  1. AFCA my World

    Wat maakt het uit,het is daar toch veel te koud,kijk liever in de kroeg met een koud biertje!

Comments are closed.