KNVB trekt stekker uit BeNe League

0906vrouwenanderlecht9

Met ingang van het nieuwe seizoen zullen de Nederlandse vrouwenteams niet meer uitkomen in de BeNe League maar weer in een nationale competite. De KNVB ziet te weinig perspectief om de BeNe League voort te zetten.

‘De sportieve overmacht van de Nederlandse clubs en het financiële plaatje zijn voor ons de belangrijkste reden om hiermee te stoppen. Voor 1 maart moet er een concreet plan liggen voor een nieuwe nationale competitie, waaraan minimaal acht clubs deelnemen. Als we kijken naar de afgelopen periode dan is FC Twente twee keer kampioen geworden  en bezetten wij met de Nederlandse clubs zes van de zeven bovenste plekken. Alleen Standard Luik kan meekomen met het niveau. Uiteindelijk willen wij naar een nationale competitie met twaalf teams en doordat het vrouwenvoetbal in de lift zit gaat dat ook lukken, zo denken wij. Met de plaatsing voor het WK en het feit dat het EK 2017 in Nederland zal plaatsvinden zijn de signalen alleen maar goed’, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Bron: De Telegraaf

Related posts

6 Comments

  1. huub

    Wat is plan B van de KNVB als zij er niet in slagen voor een dames competitie in Nederland. Worden de damesvoetbal dan ontbonden en worden de meiden op de transferlijst geplaatst!

  2. AFCA my World

    Zo treurig,en alleen maar vanwege de centjes want dat is de echte reden dat dit gebeurt!

  3. Remco-Ajax-Nijmegen

    Een BeNe League is toch juist mooi man, zo wordt de concurentie alleen maar groter. Ook bij het mannenvoetbal zal het mooi zijn. De afstanden zijn toch niet groot als je kijkt naar bijv. Duitsland, Spanje of Engeland

Comments are closed.