Column: ‘Ajax dreigt een weeshuis van voetbaltalent te worden’

Ajax_letters

De man van vier miljoen euro, Ajax’ grootste aankoop in jaren, bezorgde zijn ploeg tegen Excelsior drie broodnodige punten in de strijd om het landskampioenschap. Na zijn verlossende doelpunt in het slotakkoord van het voetbaljaar 2014 wordt Mike van der Hoorn, de verguisde aankoop van Marc Overmars, voor het eerst uitgebreid toegezongen door het naar Rotterdam afgereisde equipe supporters.

“Hij heeft veel kritiek gehad, soms ook onterecht”, stelde trainer Frank de Boer. “Hij is goed bezig”, vindt Nicolas Moisander. Na zijn doelpunt nam Van der Hoorn plaats in de defensie en maakte hij geen fout. Of hij de opvolger is voor de scheidend aanvoerder van Ajax? “Misschien wel, hij is in ieder geval één van de kandidaten”, merkte De Boer op. Want dat Moisander vertrekt, in januari of na het seizoen, staat vast. Met hem vertrekt er ook een karrenvracht aan ervaring. Hoewel zijn inbreng de afgelopen weken vaak betwist is, staan de kwaliteiten van een andere basisklant met een aflopend contract buiten kijf: Lasse Schöne is onmisbaar voor Ajax en………………………….

Lees verder op: Wijzijnajaxamsterdam.nl

Related posts

8 Comments

 1. Veltman

  Ben het wel eens met het feit dat er ervaring moet komen, maar denk niet dat Elia de man is die een leidersrol op zich gaat nemen…
  Er is er maar één die dat kan en ook nog kwalitatief een meerwaarde zal zijn, en dat is Nigel de Jong. Maar die is waarschijnlijk niet haalbaar…

 2. AFCA my World

  Wat is het nu voor moeite om een ervaren verdediger te halen die ook het elftal kan opzwepen? Een Vlaar of van Dijk zou geweldig zijn! Laat het maar een x wat kosten,zo’n iemand heeft het elftal nodig,en hoewel het niet zal gebeuren een N de Jong of een W Sneijder kan je heel goed gebruiken!

 3. Ajax1958

  Nigel halen aub. Houdt de boel scherp, is een leider, geeft doe jonge gastjes op hun flikker als het fout gaat, gaat voorop in de strijd, is een winnaar…. Moet ik nog even doorgaan? Ok, kost een paar centen, maar je haalt wel wat in huis, brengt de rest naar een hoger niveau met zijn mentaliteit. We moeten nu af van die speeltuin instelling.

 4. PvL020

  En iedereen denkt dat Nigel naar NL wil komen? Vaste basis bij AC, staat in belangstelling van Schalke….. Die gaat echt niet komen hoor

Comments are closed.