Studio Voetbal: ‘Ajax lijkt wel gek als ze Moisander in de winter verkopen’

moisander1

Jan van Halst en Arno Vermeulen zaten zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal en bespraken daar onder meer de situatie rondom Niklas Moisander. Beide heren waren het volkomen eens met elkaar en vragen zich dan ook af waarom Ajax de Fin wil laten vertrekken.

‘Volgens mij wil Ajax kampioen worden en heel veer komen in de Europa League. Dan ga je Moisander toch niet verkopen in de winterstop omdat je er dan nog wat centjes voor vangt. Dat is niet echt slim en kun je de supporters al helemaal niet aan doen’, aldus Vermeulen. Ook Jan van Halst zet vraagtekens bij de mogelijke verkoop. ‘Het spel van Joël Veltman begint zo langzamerhand zorgwekkend te worden en ook Stefano Denswil laat zien dat hij de kar niet kan trekken. Ik denk dat ze de Overmars-methode in dit geval maar even moeten laten varen’.

Bron: NOS

Related posts

19 Comments

  1. pietprecies

    Vermeulen… #Fail

    Natuurlijk had Ajax het veel beter kunnen en moeten doen maar ze winnen die wedstrijd alsnog wel. Daar ligt ook gelijk het probleem met zeikstralen als Vermeulen. Als FdB niet had ingegrepen met zivkovic, el-ghazi en uiteindelijk v.d. Hoorn, dan was hem dat verweten, nu grijpt FdB op tijd in en het pakte goed uit, dat is ook een kwaliteit.

    Ik had van te voren al het gevoel dat het een heel lastige middag zou worden voor Ajax. Excelsior doet het, vooral op eigen veld erg goed tegen elke willekeurige Eredivisie club. Ze hebben pas 2x verloren in eigen huis… 3x na gisteren en dat is voor een club die van te voren als degradatie kandidaat te boek stond gewoon erg goed.

    Vooropgesteld komt dat door de uitstekende mentaliteit maar ook de veld omvang speelt echt een rol (en kunstgras ook). Het veld heeft de kleinst toegestane maat van de FIFA. Even voor jullie beeldvorming, dit veld past 2x (!!!!!) in de grootste FIFA velden…

    Voor een ploeg als Excelsior is dat lekker want ze kunnen daar door heel gegroepeerd spelen en het kost veel minder moeite om ruimtes klein te houden, je ziet ook dat ze zich daar op hebben ingespeeld (je speelt immers 50% van je wedstrijden op dat veld). De voorzitter van Excelsior liet zich destijds ontvallen dat als als ze maximale maat hadden genomen, dat de zijlijnen op de parkeerplaats zouden liggen!

    Daar wil ik de prestaties van Excelsior absoluut niet te kort mee doen want ze maken het elke tegenstander lastig en dat is, ook op een klein veld, heel knap.

    Met betrekking tot Vermeulen, dat is nou typisch zo’n half tot niet geïnformeerde commentator. Er lopen hier op de site nog mensen rond die beter geïnformeerd zijn. Hij kan wel roepen dat Ajax Moisander niet moet laten gaan maar Moisander roept al meer dan een half jaar dat hij weg wil. Niet omdat hij het niet naar zijn zin heeft maar omdat hij nog een keer in het buitenland wil spelen (Cashen). Dat straalt ook van zijn spel af want hij grossiert laatste tijd in fouten en neemt daardoor Veltman ook niet bij de hand. Dat is ook een rede dat Veltman nu slecht speelt op het oog want die heeft gewoon nog sturing nodig, die Moisander hem momenteel gewoon niet geeft.

    Met Van Halst ben ik het in deze wel eens, het ontbreekt Ajax een beetje aan een echte “klerelijer”, een Poulsen, Jaap Stam dat soort types.

    Ik weet nog een PSV-Ajax waarbij Poulsen in de eerste 20 minuten Van Bommel 2x onder het gras kegelde. Hoppa, de toon was gezet. Klaassen is in potentie zo’n bijter maar die moet nog groeien en meer zich laten gelden. Schone is nu de meest ervaren man maar een echte kartrekker is het ook weer niet.

      1. pietprecies

        Je hoeft het ook niet te lezen. Ik weet dat ik vaak lange stukken schrijf, maar het heeft wel inhoud 😉

    1. polaroids

      Goede analyse. Ik vind het prima dat Ajax wordt afgeschreven, want dan kunnen we weer de lachende derde worden…. Of beter gezegd, de lachende eerste!

  2. guus

    Ik vind het een gegronde mail maar moisander verkopen vind ik ook geen goed idee hou hem lekker vast het is een stabiele factor

    1. Sazzz

      Dat is hij de laatste tijd ook niet echt. maar wel stabieler dan die andere twee. plus dat Denswil nogal aan zelfoverschatting lijdt. maar goed, Moisander heeft wel goede wedstrijden laten zien en is meer een leider achterin. verdedigen is nou eenmaal een vak wat ervaring heel belangrijk is

  3. ajacied078

    wat haal je terug voor die paar centen die je ervoor krijgt? denswil en veltman gewogen en te licht bevonden. vn hoorn leuk maar niet voor de basis. viergever miskoop. dan hou je boilesen . altijd geblesseerd en riedewald en v rhijn over. maybe verthongen half jaartje huren van spurs? er moeten toch een paar goeie centrums bij anders red je het niet in europa en voor de titel

  4. pietprecies

    Misschien een idee voor Overmars om in de winterstop een poging te wagen bij Heitinga? Niet iedereen hier zal het daar mee eens zijn maar denk er maar eens over na. 2 jaar geleden werd hij bij Everton nog tot speler van het jaar verkozen.. Vervolgens wat pech gehad, Fulham was ook geen goede keuze want als er een team waardeloos draaide dan waren zij het wel.

    Bij Hertha staat hij op een zijspoor dus wellicht heeft hij interesse.

    Heitinga is wel een Amsterdamse jongen met veel ervaring die ze wel kunnen gebruiken achterin. Met de juiste input van De Boer en het publiek er achter denk ik dat hij zeker van waarde kan zijn.

  5. Velibor

    Goed idee Piet,heitinga is echt niet minder dan wat er nu staat wellicht nog steeds een stuk beter en eentje wie die gasten een keertje onder hun reet durft te schoppen indien nodig!!

  6. Velibor

    Maar of de dames dat tegenwoordig nog pikken is wel de vraag natuurlijk want het mankeert er nog maar aan of je hebt zo die zgn zaakwaarnemers op de stoep staan!

  7. Geroldkohlen

    Ik zie liever Douglas komen. Maar ook een leider zoals Nigel de jong terug halen. Met Douglas heb je een breker achter in het centrum samen met Veltman.

    1. Velibor

      Misschien heitinga en douglas dan ben je voorlopig onder de pannen makkelijk zat,kost wat maar je hebt ook wat maar jonkies pikken het dan wel sneller op denk ik.

  8. KBouter

    Mensen we gaan Heitinga als versterking bij Ajax toch niet serieus nemen, Heitinga,uitgerangeerd bij Hertha, EK 2012 verschrikkelijk slecht, traag als dikke strond geworden, angstig om door te dekken ect ect. Dat zijn allemaal punten waar je goed in moet zijn bij Ajax en Heitinga heeft dat allemaal niet meer.

    Daarbij gaat dit artikel niet over hjoe goed Excelsior thuis het wel niet doet enof het op kunstgras is enz, maar dit artikel gaat over het eventuele verkoop van Moisander in de winterstop, gezien het zeer slechte presteren van Veltman en te licht bevonden (nog) van Denswil.

    Mocht Ajax kampioen willen worden, en door willen gaan in de EL..hebben ze een (slechte) Moisander harder nodig dan een Veltman of Denswil in huidige vorm.

    Vermeulen kan wel een EngerT zijn, maar heeft natuurlijk 100% gelijk!

    1. pietprecies

      Uitgerangeerd? Die gast heeft nooit echt een kans gehad bij Hertha.. Bij Fulham draaide heel het elftal niet en het dramatische EK 2012 kan je al helemaal niet aan hem toeschrijven, iedereen speelde toen slecht en het hele seizoen ervoor was hij top en zelfs speler van het jaar bij Everton…

      En nee, Vermeulen heeft geen gelijk, Moisander speelt namelijk al maanden als een natte krant en zit met z’n hoofd allang bij een buitenlandse (lees: geld) transfer..

  9. Geroldkohlen

    Ik denk dat Veltman meer aan voetbal moet komen, heitinga of Douglas in de dekking en Veltman vrij laten in de verdediging kan hij opbouwen en eventueel inschuiven met Douglas en/of heitinga weet je gewoon dat zij hun tegenstander opvreten. Maar komt er geen versterking voor achterin dan moeten ze moisander niet laten gaan.

Comments are closed.