De Boer: ‘Winterstop komt als geroepen; fantastisch voor Vd Hoorn’

1221excelsior-ajax_deboer

Frank de Boer was na afloop ‘zeer teleurgesteld’, zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports. ‘Er werd geen initiatief getoond. We kwamen er niet doorheen. We hadden wel veel balbezit, maar dat leverde helemaal niets op. We kregen juist veel kansen tegen. Dat was de verdienste van Excelsior. Je speelt met 21 man op e e n helft en dat is nog op een stroef kunstgrasveld ook. Dan moet je proberen een hoog baltempo te spelen of een ander spelletje. Ik vond dat we te statisch waren. In de tweede helft iets opportunistischer met een hoog baltempo. Voor ons komt de winterstop als geroepen. We moeten ons maar eens goed opladen”. Dat is zeker nodig, dat hebben we deze week laten zien.’

In de slotfase heb ik geprobeerd iets te forceren. ‘Aan een gelijkspel heb je niets. Daarom zijn we achterin een-op-een gaan spelen met het inbrengen van Van der Hoorn en Zivkovic. Gelukkig pakt dat goed uit. Het is fantastisch voor Mike van der Hoorn dat hij beloond wordt voor zijn werk. Dat had hij ook wel eens nodig en dat gun ik hem van harte. Hij schoot hem fantastisch in.’

Related posts

12 Comments

 1. coenie

  Dat was idd het mooiste moment van de wedstrijd: niet zo zeer de goal, maar diegene die hem maakte! En vergeet het meegereisde publiek wederom niet. Ook zij voelde perfect aan dat “Mikey” ff in het zonnetje mocht staan. En ook erg leuk voor Zivkovic trouwens.

 2. Ajaciednmr1

  Sorry hoor, maar eerst kan vd hoorn alleen maar afgezeken worden, nu maakt hij een doelpunt en is hij gelijk helemaal fantastisch?

  1. AFCA my World

   Nee hoor heb altijd vertrouwen in hem gehad,had een jaar nodig om zich aan te passen,en als hij nu meer het vertrouwen krijgt van ons allemaal kan het nog een hele grote worden!

   1. Ajaciednmr1

    Ik geloof er vrij weinig van, maar stel dat t waar was zijn er nog wel genoeg mensen waarvoor dit wel geldt

 3. gerrykoos

  ach zo zijn kritisch ajax fans altijd, iemand helemaal afbranden en als het eenmaal goed gaat sluiten ze die persoon in hun hart voor het leven. Kijk naar Daley Blind, verguist geweest en nu de ster van het veld.
  Maar ik vind het een goed idee om Mike van der Hoorn een kans te geven op Moisander z’n plaats en hopen dat er een klik is met Vletman zodat ze net las voorheen met onze Belgische centrale verdediging het gaat lopen als een tierelier. Fijne feestdagen allemaal en een heel gezond en vooral mooi Ajax-jaar. Op naar de 5e op rij.

Comments are closed.