Ajax met moeite langs Excelsior: 0-2

1221excelsior-ajax_vdhoorn1

Ajax heeft vanmiddag een zeer benauwde zege geboekt op bezoek bij Excelsior. Lang leek de wedstrijd te eindigen in 0-0 maar was het invaller Mike van der Hoorn die de score opende. De 0-2 van Richairo Zivkovic zorgde voor opluchting en was uiteindelijk ook de eindstand.

Het scheelde niet veel of Ajax was vandaag tegen duur puntverlies opgelopen. Na het debacle tegen Vitesse wisten de Ajacieden opnieuw niet een redelijke pot voetbal op de mat te leggen. Het was zelfs Excelsior dat in de eerste helft de beste kansen kreeg maar deze ook niet wist te benutten. In de 24ste minuut was Excelsior het dichtst bij de openingstreffer maar het schot van Auassar ging rakelings naast het doel van Jasper Cillessen.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ajax kreeg geen vat op de wedstrijd en kwam opnieuw zeer goed weg na een open kans voor doel van Excelsior-speler Stans die de bal voor open doel wist over te schieten. De Boer greep in met een dubbele wissel. El Ghazi en Zivkovic werden in de 63e minuut binnen de lijnen gebracht voor Kishna en Milik maar ook dat gaf niet het gewenste resultaat. De invalbeurt van Mike van der Hoorn zorgde uiteindelijk voor opluchting. Binnen één minuut schoot de 22-jarige verdediger de bevrijdende treffer tegen de touwen. Zivkovic bepaalde, met zijn 1e competitietreffer voor Ajax, de eindstand zelfs nog op 0-2.

Excelsior – Ajax 0-2 (0-0)

’83 Van der Hoorn 0-1
’88 Zivkovic 0-2

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 3600
Gele kaarten: Auassar (Excelsior), Van Rhijn, Serero (Ajax)

Opstelling Excelsior: Coutinho, Bovenberg, Fischer, Mattheij,(/85 Maletic), Kuipers, Bruins, Kruijs, Stans,(/85 Van Mieghem), Auassar, Van Weert,(/73 Vermeulen) Gouriye

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Niklas Moisander, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Thulani Serero, Lucas Andersen,(/82 Mike van der Hoorn), Lasse Schöne, Arek Milik,(/63 Richairo Zivkovic), Ricardo Kishna (/63 Anwar El Ghazi)

Related posts

17 Comments

 1. polaroids

  En nu versterkingen aankopen, anders geen Champions League en dus ook geen miljoenen, zoals Overmars graag wil.

 2. Mooi

  Een kinderhand is gauw gevuld maar het was weer niet goed en welke aankopen moeten we doen om beter te worden moeilijk om de goede keuze te maken

 3. frank is baas

  en nu hoor je niemand zeiken over van de hoorn…… heb gewoon vertrouwen in spelers van.ajax

  1. Velibor

   Voetbal is ook emotie hè ,dus als er gezeikt word dan is dat over degene die of beslissende fouten of de meeste fouten maakt en tot nu toe was hij dat en vandaag heeft ie weer krediet opgebouwd zo werkt dat nou eenmaal en van mij mag ie blijven staan want van die moisander met zen transfer praatjes word ik ook btje beroerd.

 4. ElSalvador

  Ze zijn moe en moeten maar eens goed uitrusten. Ze waren werkelijk niet vooruit te branden, totaal geen diepte in het spel.

 5. sabrina

  Mooi de 3 pnt. Het hoe en wat maakt nu even niet uit. Het belangrijkste zijn de punten nu…

 6. huub

  Weinig beleving en creativiteit in dit elftal. Het wordt voor Frank de Boer elke week moeilijker om dit Ajax aan het voetballen te krijgen. Hopelijk komen ze goed terug uit de zandbak van Dubai anders kunnen ze het wel schudden in 2015.

Comments are closed.