De Boer wil gesprek met ervaren jongens: ‘Ik zei: Ik geef jullie nog tien minuten’

1218ajax-vitesse1

Ajax verliest van Vitesse. Maar op deze manier? Dat is toch wel erg pijnlijk. Er staat maar liefst 0-4 op het scorebord. Wat ook nog eens tegenvalt, is dat juist de meer ervaren jongens fout op fout stapelden. Ervaring is bij Ajax natuurlijk een relatief begrip, maar van Davy Klaassen, Joël Veltman en Nick Viergever mag veel meer worden. “Daar moeten we over praten,” kondigt Frank de Boer alvast aan.

“Ik zei al in de rust: zeg het maar. En juist tegen die drie jongens, Klaassen, Veltman en Viergever. Zij moesten de kar trekken. Ze zeiden dat ze wisten dat het dramatisch was. Ik zei tegen ze: ‘Ik geef jullie nog tien minuten de tijd.’” De spelers stelden hem teleur.

Bron: AjaxLife

Related posts

24 Comments

 1. JCruijff

  Zou het misschien een goed idee zijn dat Frank de Boer zijn verdedigers eens gaat dicteren dat de eerste bal die zij spelen ALTIJD naar voren moet ipv naar achter of breed? Wij worden namelijk kots misselijk van dit spelletje. De bedoeling is dat je doelpunten maakt en niet dat je 80% in bal bezit bent. Ga anders lekker Playstation spelen…..het is een schande en Ajax onwaardig.

  1. ELJAX

   Ik kan het niet beter verwoorden! Kijk voor de gein eens wedstrijden terug uit t tijdperk 95, je weet niet wat je ziet. Binnen 2 / 3 passes al in de aanval! En dat 90 minuten lang. Dat was genieten! En nu? Zucht…..

 2. RonJ64

  Ervaren?.behalve de miskoop uit Kalkmaar, TE weinig van dit soort spelers, missen mensen als Chivus/Stams noem maar op, spelers met een Killers instinct, Wat NIKS erlangs, dan maar de schoffel, we hebben minstens 1 ervaren man achterin nodig op de AS

 3. Mikeeo079

  Er moet dringend maar dan ook DRINGEND opgetreden worden met dit Ajax, ik heb met tranen in me ogen naar de wedstrijd gekeken echt niet om aan te zien, in de wintersport aub wat geld invensteren!!!!!! AUB

 4. JCruijff

  Niks kopen. Ik heb dit al herhaardelijk verkondigt hier. Spelers halen die niet gewend zijn aan het Ajax systeem zijn meestal miskopen. Ik verwijs naar Sana, Vd Hoorn, Viergever, Zimling en zo kan Ik nog ff doorgaan. Spelers opleiden en laten debuteren. In de A1 en de B1 spelen genoeg jongens met potentie die nu al gewlijkwaardig zijn Aan sommige basis spelers.

 5. Toppertje

  ‘Ik geef jullie nog tien minuten’. En wat dan Frank? Als dit topcoaching is dan kan je beter naar Liverpool gaan. Daar viert opportunisme hoogtij. Ik zie liever een coach die spelers en het spel structureel beter maakt. En daar merk ik weinig van.

 6. RicooAFCA

  Hahahaha viergever de kar trekken? Sorry Frank zo’n uitspraak is gewoon ongeloofwaardig…

 7. Ajaxwestsidelove

  Het was inderdaad niet om aan te zien. 90+ minuten en GEEN ENKEL SCHOT OP DOEL van de tegenstander Vitesse. pfff.. Wat ik nu ga zeggen zal mij zeker kwalijk genomen worden. Als wij de fighting spirit van de kakkerlakken uit het pittoreske Rdam zouden hebben. Dan hadden wij in de top van Europa mee kunnen draaien.. Helaas hebben wij die niet.. Er wordt zo makkelijk gedacht.. Wij zijn Ajax, dus dat klusje klaren we wel even met dat balbezit houden.. tikkie terug, tikkie breed(Veltman in bijzonder) Niet dus..!! Je kan de (ervaren) jongens wel aanspreken.. Wat ook moet natuurlijk ! Maar als de andere 9 basis spelers niet thuis geven is het gesprekkie voor niets. Ajax Forever!!!! Frank Forever!!!

  1. AFCA my World

   Mijn duim krijg je,al veel te lang word er te gemakkelijk over gedacht,en als dat dan niet lukt worden ze bang om fouten te maken,en juist dan gaat het fout,er moet toch echt wat ervaring en de wil komen bij de CV, helaas zijn die kakkerlakken hier verder in!

  2. ajacied078

   maybe moeten we ze elke week in een vijandige kuip laten spelen… dat is de enige wedstrijd waar er altijd inzet getoont wordt

 8. S4ndrr

  Iedereen loopt gelijk verschrikkelijk te zeiken.. Kommop zeg!! Laten we nu na een verloren (en ja dramatische wedstrijd!) eens alsnog achter ons AJAX blijven staan!!

 9. johnie stalker

  Amsterdams gogme!! Dát missen we! Een paar dap’re strijders die fier en koen overeind blijven staan!

 10. arjan

  Het was echt verschrikkelijk wat ze lieten zien en sorry hoor maar de wedstrijden waarin Ajax domineerde de afgelopen vier jaar zijn op 1 vinger te tellen. Er is er niet 1 meer in deze selectie die de kar trekt. bezem nodig Frank?

  1. AFCA my World

   Nigel de Jong of W Sneijder, jammer dat V van Dijk zo goed bezig die word nu ook erg duur,maar ja ze zullen misschien met een koopje aankomen die net als de laatste aankopen nix toevoegt!

Comments are closed.