Vitesse geeft Ajax afstraffing in eigen ArenA: 0-4

1218ajax-vitesse

Vitesse heeft Ajax met een dreun van jewelste uit de KNVB-beker gestoten. Ajax kwam geen moment in de wedstrijd en had niets in de pap te brokkelen tijdens het duel de achtste finales. Na negentig minuten stond een onthutsende, en volkomen terechte, 0-4 eindstand op het scorebord. De laatste keer dat Ajax niet overwinterde in de beker was in 2008.

Frank de Boer paste zijn vertrouwde elftal van de laatste weken op meerdere posities aan. Lasse Schöne, Lucas Andersen en Niklas Moisander ontbraken net als doelman Jasper Cillessen in de basisformatie van de thuisclub. Zij maakten de weg vrij voor Diederik Boer, die het doel in de KNVB-beker mag verdedigen, Anwar El Ghazi, Jairo Riedewald en Stefano Denswil.

Vitesse, de nummer twaalf van de eredivisie, startte met een zeer aanvallend concept tegen Ajax en voerde de druk direct op. Grote man bij de Arnhemmers was Bertrand Traoré, die twee keer (22′ en 57′) zwak ingrijpen van Joël Veltman wist at te straffen. De andere Vitesse-treffers werden gemaakt door Zakaria Labyad (fenomenaal schot in de 45e minuut) en door Valeri Kazaisjvili (60′). Tot grote frustratie van Frank de Boer (hij won als coach nog nooit de beker) stelde Ajax daar totaal niets tegenover. Ajax kwam slechts tot éé schamel schotje op doel in de hele wedstrijd!

Ajax-Vitesse 0-4 (0-2)
22. Traoré
45. Labyad
58. Traoré
60. Qazaishvili

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn (76. Ligeon), Veltman, Denswil, Viergever (58. Andersen); Klaassen, Riedewald, Serero; El Ghazi, Milik en Kishna

Opstelling Vitesse: Room, Wallace (‘5 Diks), Kashia, Van der Heijden, Achenteh, Qazaishvili, Vejinovic, Propper (’80 Leerdam), Ibarra, Traoré (’66 McEachran), Labyad

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Kaarten: Geel: Achenteh (Vitesse)

Toeschouwers: 35835

Related posts

24 Comments

 1. dannyafca

  Veltman was kut, echt kut… Viergever nooit meer opstellen…& volgende keer meer strijd want dit was kut

 2. Leshi0172

  Ik hoop dat Overmars inziet dat er in de winterstop toch echt een nieuwe verdediger gehaald moet worden..

  1. Iceman

   Nou Marc steek die miljoenen lekker in je reet want je vindt het toch niet erg zo lang jij maar elk jaar een dikke bonus op je rekening mag bij schrijven en haal ook maar niks in de winter hoor dan word je nog een landskampioen en kom je lekker ver in Europa !!!! Hahaha Marc voor president

 3. RicooAFCA

  Weet je wat het is, het boeit me niet als we verliezen omdat we slechter zijn. Maar zoals het altijd gaat is echt een probleem aan het worden. 0 inzet, er is geen enkel moment geweest waarop Ajax liet zien dat het wou winnen niemand zette druk en er werd maar wat gedaan met de bal. Viergever is over dat kan echt niet, die jongen is alleen maar bang en verder dan een tikkie terug komt ie niet. Staat ook alleen maar in de dekking omdat ie bang is om aangespeeld te worden en als hij een pass naar voren wilt geven eindigt het met balverlies. Bij de 0-3 weet ik ook niet wat boer dacht maar ik zou hem als tip geven dat je als je een bal weg trapt ook weer naar je goal moet gaan dat lijkt me best logisch (ookal was het schot van labyad een goed schot.) Zo dit is er ook weer uit misschien krijg ik er negatieve reacties op maar so be it dan. Wat ik vandaag heb gezien slaat werkelijk alles, dat ik hier geld voor heb betaald…

 4. jeroen81

  1 verdediger nouja ik heb gezien dat er op meer plekken 1 mannetje moet bij komen dit kan nie langer zo

 5. rekel23

  Die discussie kunnen we nu sluiten dat we al goede verdedigers hebben in de jeugd. Er zal ervaring bij moeten komen en misschien dat de jongens dan kunnen groeien. Overmars kan alvast op pad gaan met zijn chequeboekje.

 6. jeroen81

  kampioenschap is ver weg dit is onze ajax als dr 1 verslapt gaat et team onderuit en de jeugd is dr nog lang niet de boer zij dit is et beste ajax van afgelopen jaren nouja er mag drastisch wat veranderen anders zijn we nergens een drama is zacht uitgedrukt en een kampioenschap ver weg overmars heeft werk te doen dus doe je ogen aub los en doe wat we zijn dr een beetje zat van

 7. bezemsteel

  We kunnen nu wel weer lekker gaan zeiken met zn allen, maar waren we de afgelopen weken niet juist super tevreden over het spel van onze club? Na de prachtige goal van veltman tegen willem 2 hoorde ik niemand klagen over hem. Ik ben het er mee eens dat vanavond nergens op sloeg maar ik vind sommige reacties wel een beetje veel van het goede. Welterusten

  1. Fvanr

   Zat jij in het stadion? Zat jij dan toevallig ook deze keer niet op je eigen plek maar vak 418 direct naast het uitvak? Met twee verplichte rij stoelen vrij. Zat jij daar??Heb jij je ook zo in je hemd gevoeld door voornamelijk Veltman. Wat een K is dat opzouten met hem.

  2. AFCA my World

   Wij zijn al weken/maanden niet tevreden over de vele tegendoelpunten,wij willen echte verdedigers!

 8. fjonkman

  Dit is dus wat je krijgt met jonge onervaren spelers achterin. Die gaan fouten maken. Als er dan ook nog eens zoveel basisspelers afwezig zijn, blijven er mast gewoon 11 voetballers over en geen ingespeeld team. En helaas… De over-mijn-lijk mentaliteit was al op vakantie geloof ik. Geen enkele speler een gele kaart gekregen… Zegt ook genoeg… Ff kop onder de kraan, drie keer hard vloeken en focus op Excelsior uit… Is nu belangrijker!!

 9. Jari1995

  Wel mooi dat mannen als Kishna en El Ghazi ook eens door de mand vallen. Ze moeten natuurlijk niet gelijk denken, overigens na weken goede persoonlijke prestatie, dat ze al een stap verder kunnen gaan kijken dan Ajax.

Comments are closed.