Veltman schuldbewust: ‘Het was niet om aan te zien’

1218ajax-vitesse1

Ajax leed donderdagavond een historische nederlaag tegen Vitesse. Joël Veltman speelde een dramatische wedstrijd en kijkt na afloop in de spiegel. De verdediger ging twee keer opzichtig in de fout waaruit Vitesse kon scoren en dat neemt Veltman zich behoorlijk kwalijk.

‘Wij waren zo slordig dat het spel op een gegeven moment niet meer om aan te zien was. Vraag mij niet hoe dit kan want het wordt heel moeilijk als je de duels verliest. Vitesse is een goede ploeg en die weet daar wel raad mee. Dit was wellicht wel mijn slechtste wedstrijd voor Ajax, niet te geloven’. Bij Ajax stond een aantal andere spelers dan in de competitie in het veld. Daar lag het niet aan volgens Veltman. “Nee, iedereen is Ajax-waardig. We hadden geen mindere ploeg en de enige die vanavond een ruime voldoende haalde waren de supporters. Die gingen door tot het einde’.

Ook Davy Klaassen baalt ‘enorm’. “Ik denk dat zeven, acht, negen jongens een offday hadden en dan wordt het niks. Het is moeilijk te verklaren. Alle aannames waren verkeerd. Bijna alles ging fout. Als je zo belabberd speelt, maakt het niet uit met wie je op het veld staat”, aldus Klaassen tegen FOX Sports. Voor Ajax was het de laatste wedstrijd van 2014 in de Amsterdam ArenA. Klaassen had de supporters graag op een andere manier uitgezwaaid richting de feestdagen. “Het is zonde, zeker voor de mensen die vandaag weer allemaal zijn gekomen. Ze bleven er de hele wedstrijd achter staan, maar we hebben niet thuisgegeven.”

Bron: o.a. Goal.com

Related posts

19 Comments

 1. polaroids

  Zijn slechtste wedstrijd? Noem mij een wedstrijd waarin je werelds hebt gespeeld dit seizoen….

 2. jeroen81

  haha veltman kerel die is bij Almere citty nog nie eens basis sorry hoor maar ben er klaar mee waar ben je mee bezig jongens was mn vrije avond dikke troep dit

  1. rickert

   ik hoop voor alle supporters die hem door de stront halen dat hij een nieuw daley blind gevalletje gaat zijn. dat als hij straks ijzersterk speelt al deze azijnzeikers met een bek vol tanden staan. dan stromen reacties binnen dat hij nog een jaartje moet blijven.
   als jullie niet lekker in je fel zitten, presteer je dan ook elke dag goed op je werk/school etc.
   als je echt hart hebt voor de club, ga je achter de jongens staan. als ze uiteindelijk te licht bevonden zijn komt hij vanzelf op de bank terecht bij almere city.

   1. Ajax007

    Ha hij kan het wel maar is niet in vorm dan kunnen jullie ook niet alles dus ga achter de club staan en steun hem hij is nog jong

 3. afcajax14

  als ik overmars was zou ik naar goede verdedigers kijken. Je bouwt van achteruit een goed team op maar de verdediging maakt veel fouten bij ons. Haal 1 verdediger die niet bang is en er onder schopt zodat die t ook aan de andere kan leren want wat een fouten. 4 grote fouten 4 doelpunten gwn jammer.

  1. rickert

   waarom is dat zo nodig, omdat we kampioen willen worden? het ligt allemaal aan de verdediging. staan we onder psv omdat onze verdediging slechter is dan Arias, Bruma, Rekik en Willems.
   waar het fout gaat is werklust en venijnigheid.. de wedstrijden waarin men vecht verliest men niet..

 4. Anti sigi

  Sjonge al dat gezeik op veltman de rest op serero na was ook gwn uitermaten triest miss is klaasen ook nog niet klaar voor aanvoerder want ze toonde totaal geen inzet of ze dachten van het is maar voor de beker dan kan klaasen er niks aan doen denk dat eerlijk gezecht eerder

 5. DennisAFCA

  Wat volwassen spelers halen in plaats van de jeugd wat een drama. En dan nog niet te spreken over die keeper. Tjonge waarom geen cillessen als we straks nog europa leugue moeten spelen. Kopen in de winter stop dit kan toch niet

 6. jacq64

  410 idd man of the match. Zat dicht bij het uitvak, en die hadden er natuurlijk zin in, maar werden regelmatig overstemt. Tot het bittere einde aan toe. Respect voor die mannen.

  1. Fvanr

   Weet er alles van. Zat nu in 418 pal naast uitvak. Wat voelde ik me in m’n hemd door voornamelijk die verdedigers en wederom Veltman. Vak 410 top jullie klasse

 7. pietprecies

  Kan een keer gebeuren natuurlijk en het is goed dat hij het team in bescherming neemt maar dat het ook wel wat met die circus opstelling had te maken mag duidelijk zijn. Hoe schrijnend ook, veltman staat al een hele tijd stil in z’n ontwikkeling en lijkt geen spat meer op dat grote talent van toen hij net debuteerde, die soevereinheid die er toen van af straalde is al tijden zoek lijkt het maarja, met een moisander die met z’n kop er niet meer bij is naast je of een denswil die alleen een grote bek heeft maar niks toevoegd sta je ook niet met veel zekerheid in het centrum, hij mist ook denk ik dat vertrouwen dat hij vol voor een verdedigende actie kan gaan en de andere aanvaller over kan laten aan een teamgenoot..

 8. Bolle Ron

  Gisteren werd keihard duidelijk dat een flink aantal spelers niet op dit niveau thuishoren.

Comments are closed.