Ajax loot Legia Warschau en moet zonder fans naar Polen

legia_warschau

Ajax is vanmiddag bij de loting voor zestiende finales van de Europa League gekoppeld aan het Poolse Legia Warschau. Het is de eerste keer dat beide clubs elkaar treffen. Voor de supporters die naar het uitduel zouden willen gaan een teleurstelling: Legia Warschau heeft nog een straf openstaan bij de Europese voetbalbond UEFA. De club moet de komende Europese wedstrijd (tegen Ajax dus) achter gesloten deuren spelen en dat wil zeggen dat er ook geen fans van Ajax welkom zijn in de Poolse hoofdstad.

Legia Warschau werd met groot machtsvertoon (vijftien punten uit zes duels) winnaar van groep L waarin ook Trabzonspor, Lokeren en Metalist Kharkiv acteerden. Vijf van de zes duels werden gewonnen door de Polen. Alleen uit bij Lokeren werd verloren (1-0).

Ajax speelt de eerste wedstrijd thuis in de Arena op donderdag 19 februari. De return in Warschau is een week later op donderdag 26 februari. De finale van de Europa League wordt dit seizoen ook in Warschau gespeeld. De loting voor de volgende ronde wordt in tegenstelling tot een eerder plan niet vandaag gelijk geloot, maar op 27 februari.

De volledige loting:
Young Boys (Zwi) – Everton (Eng)
Torino (Ita) – Athletic Club (Spa)
Sevilla (Spa) – Borussia Mönchengladbach (Dui)
VfL Wolfsburg (Dui) – Sporting Portugal (Por)
Ajax (Ned) – Legia Warschau (Pol)
Aalborg (Den) – Club Brugge (Bel)
Anderlecht (Bel) – Dynamo Moskou (Rus)
Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oek) – Olympiacos (Gri)
Trabzonspor (Tur) – Napoli (Ita)
Guingamp (Fra) – Dynamo Kiev (Oek)
Villarreal (Spa) – Red Bull Salzburg (Oos)
AS Roma (Ita) – feyenoord (Ned)
psv (Ned) – Zenit Sint-Petersburg (Rus)
Liverpool (Eng) – Besiktas (Tur)
Tottenham Hotspur (Eng) – Fiorentina (Ita)
Celtic (Sch) – Internazionale (Ita)

Related posts

18 Comments

 1. TimFK90

  Ik vind het een betere straf voor Legia als ze hun eigen thuiswedstrijd met alleen maar uitsupporters mogen spelen ipv dat er nu helemaal geen support is.

 2. NickAfca

  Zonde geen uit publiek.. Maar je kan toch wel zeker zijn van een volgende ronde tegen Legia Warschau?! Grappig dat er daarna bij volledige loting alle teams met hoofdletter word geschreven op feyenooit en pisvee na! Haha kleine details, leuk.

 3. Ajacied407

  Legia is erg sterk! Vooral in thuiswedstrijden, omdat daar echt heksenketels ontstaan. We hebben echt geluk dat er zonder publiek daar wordt gespeeld hoor.

 4. nick-afca95

  De loting is gunstig. Het is ook gunstig dat legia een straf heeft en het dus moet doen zonder thuis suporters. Het is jammer dat we er niet heen kunnen maar de suporters van legia zijn behoorlijk fanatiek en dat kan als een 12e man werken. Nu ze geen thuis publiek hebben is dat dus gunstig voor ajax. Ik zie het positief in.

 5. Escorpion

  We hebben het niet getroffen als we over Legia lichtzinnig gaan zitten doen. Deze ploeg had eigenlijk in de CL moeten spelen nadat ze in de voorronde Celtic twee keer compleet voor lul hebben gezet. Alleen jammer dat ze toen een onrechtmatige speler hadden opgesteld. Deze is van het kaliber Red Bull, zo niet nog beter

 6. Escorpion

  En laat de kakkies en Pisvee voor deze keer maar een rondje overleven, anders spelen we over 2 jaar als kampioen in augustus een voorronde ergens in Albanië of zo

Comments are closed.