KNVB vraagt Ajax om opheldering over nieuwe bal waardoor doellijntechnologie onmogelijk was

1214ajax-utrecht_bal
De KNVB gaat Ajax opheldering vragen waarom de club tegen FC Utrecht met een nieuwe bal speelde. De landskampioen koos voor de Conext15, waardoor er in de Arena geen doellijntechnologie toegepast kon worden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Een nieuwe bal moet eerst ‘ingelezen’ worden, voordat het systeem gebruikt kan worden. Dat was tegen de afspraken in, aldus ‘Zeist’.

,,Ajax heeft de KNVB laten weten pas in het nieuwe jaar met een nieuwe bal te gaan spelen. We gaan met Ajax in contact treden waarom dit nu al is gebeurd. We hechten een grote waarde aan de doellijntechnologie,” aldus een woordvoerder van de KNVB.

Scheidsrechter Pol van Boekel werd kort voor aanvang van Ajax-FC Utrecht verrast dat niet de gebruikelijke Brazuca, maar de Conext15 het speeltuig zou zijn. Daarop kon het systeem niet worden toegepast. Overigens deden er tijdens de wedstrijd geen bijzondere momenten voor het doel voor.

Een woordvoerder van Ajax erkent tegenover het Algemeen Dagblad dat de fout bij de club ligt en laat in een reactie weten dat het ‘om een intern misverstand gaat’. Ook donderdag tegen Vitesse zal de technologie niet werken. In de winterstop verhuist het systeem naar de Kuip voor de tweede seizoenshelft.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

10 Comments

 1. Ajacied407

  Boeiend, in de wedstrijd is geen een keer een situatie aanwezig geweest waarin doellijntechnologie noodzakelijk was. Tenslotte hebben wij supporters van Ajax zoveel vragen over bepaalde ophelderingen bij de KNVB.

  1. ajaciedpiet

   Maar dit is allemaal achteraf gepraat, als het echt nodig was dan zaten wij nu met de gebakken peren…

 2. chrisveltman

  Scheidsrechter ging akkoord… Dat is dus de verantwoordelijke man richting KNVB…. Niet Ajax!

 3. jeroen81

  laat de KNVB zich inderdaad maar druk gaan maken om andere dingen en niet om de wedstrijdt bal idiooten daar we zijn al zo vaak benadeeld Door KNVB ettertjes daar ze maken zich druk om de verkeerde dingen

 4. kLASSE20

  Maar toch is ook wel een beetje dom afspraak is afspraak eerst wil iedereen doellijn technologie en dan is het er en dan gebeurd dit maarja zo erg is het ook allemaal niet

 5. Velibor

  Pff wat een geleuter om weer eens iets onbenulligs jongens ,!nieuwe kerstballen! Ja slaat nergens op ik weet het maar waar hebben we het over in godsnaam

Comments are closed.