Fans van de historie van Ajax kunnen nu nergens terecht

1212ajaxmuseum

De voetbalschoenen van Marco van Basten, de Europa Cup 1 uit 1995 en diverse kampioensschalen waren enige tijd geleden nog altijd te bewonderen in het Ajax museum boven de huidige fanshop en later in de Ajax Experience op het Rembrandtplein. Beide vestigingen zijn echter niet meer toegankelijk voor publiek, maar als het aan bestuursleden Ronald Pieloor en Jan Buskermolen ligt komt daar spoedig verandering in.

Ajax had ooit een museum. In de Arena, boven de fanshop, kon je de historie proeven en stonden de vele prijzen van Ajax uitgestald in vitrines. Omdat de fanshop de concurrentie aan wilde gaan met het naastgelegen Decathlon moest de fanshop groter worden en dus verdween het museum uit de Arena. De vele pronkstukken van Ajax verhuisden mee naar de Ajax Experience. Dat project strandde echter al snel waardoor de fans van de historie van Ajax nu nergens meer terecht kunnen, maar daar komt verandering in.

De bestuursleden Ronald Pieloor en Jan Buskermolen hebben zich op het erfgoed gestort en gezien de aanstelling van een coördinator erfgoed worden zaken serieus aangepakt. Er is opnieuw een onderzoek gestart of het museum weer kan verhuizen naar de ‘zolder’ boven de fanshop en tevens kan de commerciële afdeling bij Ajax het museum gebruiken voor etentjes en rondleidingen. Ook cabaretier Jack Spijkerman houdt zich als vrijwilliger bezig met de terugkeer van het Ajax museum.

Bron: Het Parool

Related posts

5 Comments

  1. ricardoafca410apd

    is wel het beste vooral omdat onze kinderen en kleinkinderen achterkleinzoon kinderen het kunnen zien hoop dat alles goed komt met de mooiste historische club van nederland

  2. Amoebe

    Mijn zoontje heeft nieuwe schoenen nodig. Wat kosten die dingen van Marco…..die liggen nu toch stof te happen.

  3. Bolle Ron

    Een club met zo’n fantastische historie als Ajax hoort een mooi museum te hebben waar alle prijzen tentoongesteld worden en oude beelden te zien zijn.

Comments are closed.