Ajax A1 sluit succesvolle eerste seizoenshelft af met zege

zakaria_el_azouzi

De A1 van Ajax heeft een succesvolle eerste seizoenshelft afgesloten met een zege op Roda JC A1. In Kerkrade werd het 1-3 voor de jonkies van Ajax. Roda kwam nog wel op voorsprong, maar grote man aan Ajax-zijde was wederom Zakaria El Azzouzi (foto). Met twee doelpunten boog hij de achterstand om naar een voorsprong. De Ajacieden tekende alweer voor zijn 9e en 10e goal in de laatste vijf wedstrijden. Het eigen doelpunt van Roda JC maakte de overwinning voor Ajax nog iets groter. . Ajax eindigt de eerste seizoenshelft als koploper van de Eredivisie voor A-junioren. Na de winterstop gaan de beste acht teams in een nieuwe competitie strijden om het landskampioenschap.

Coach Gery Vink had in het laatste duel van 2014 enkele spelers rust gegeven. Zo was er een basisplaats voor middenvelder Melvin Vissers en maakten ook de keepers Mike Grim en Joost Meendering hun eerste speelminuten in de A1. Vink was tevreden over de wedstrijd: ,,Ik moet de ploeg een groot compliment maken. Het was een lange seizoenshelft, enkele spelers kampten met pijntjes en mede daarom heb ik Donny van de Beek bijvoorbeeld wat rust gegeven. Ook Abdel Nouri en Vaclav Cerny konden geen hele wedstrijd spelen. Toch ben ik zeer trots op de jongens. Roda speelde fel, terwijl het veld ook moeilijk bespeelbaar was. Bovendien waren de weersomstandigheden erg slecht. We hebben de jongens meegegeven dat het niet alleen belangrijk is dat we goed presteren in de UEFA Youth League, maar ook in competitiewedstrijden als ‘Roda-uit’. Dat hebben ze heel goed opgepakt.”

Naast de successen in de Eredivisie voor A-junioren sprongen de resultaten in de Youth League de eerste seizoenshelft het meest in het oog. De A1 van Paris Saint-Germain werd in twee wedstrijden finaal van het veld geveegd en ook van Barcelona en FC APOEL werd eenmaal gewonnen waardoor Ajax onbedreigd groepswinnaar werd. Na de winterstop probeert de A1 zijn zegetocht in Europa voort te zetten met als einddoel de finale in het Zwitserse Nyon.

Opstelling Ajax A1: Mike Grim (45. Joost Meendering), Damil Dankerlui (77. Darren Sidoel), Damon Mirani, Leon Bergsma, Mauro Savastano, Ashraf el Mahdioui, Melvin Vissers, Vaclav Cerny (60. Abdel Nouri), Zakaria el Azzouzi, Adham el Idrissi, Gino Dekker.

Bron: Ajax.nl

Related posts

4 Comments

  1. AFCA my World

    Cerny vervangen door Nouri is ook geen verslechtering wat zijn zij allebei erg goed bezig!

Comments are closed.