Wat schreven de kranten: ‘Goede afsluiting maar kater blijft’

0915kranten

Ajax bereikte woensdagavond ten kostte van APOEL Nicosia de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Frank de Boer was met 4-0 veel te sterk voor de Cyprioten. “Een goede afsluiting, maar de kater blijft”, schrijft het Algemeen Dagblad, doelend op het mislopen van overwintering in de Champions League.

De Volkskrant dikt het nog wat verder aan: “Zege maskeert schamel jaar niet. Programmavulling, dat was Ajax in een volledig door Barcelona en Paris Saint-Germain gedomineerde poule. De armzalige eerste 45 minuten van woensdag pasten wat dat betreft feilloos in de vanuit Amsterdams perspectief bezien kleurloze campagne”.

De Telegraaf was iets positiever gestemd: “Beste van de rest. Ajax speelde de laatste veertig minuten als bevrijd, tikte de Cyprioten scheel en bekroonde het goede spel ook met de 4-0. De supporters kregen zodoende alsnog het doelpuntenfestijn waar ze vooraf op rekenden, maar waar het lang niet naar uit zag. PSG en Barcelona kwamen thuis tegen APOEL niet verder dan 1-0, hetgeen de Ajax-zege nog eens extra glans gaf.”

In het buitenland is wel vol lof gereageerd op de manier waarop Ajax de derde plek veiligstelde in Poule F met de 4-0 als de hoogste uitslag van speelronde 6. The Guardian heeft het in Engeland over ‘een overtuigende zege na een teleurstellende Champions League campagne’. De Franse sportkrant l’Équipe repte over een logische zege. ‘Het was een wedstrijd van totale dominantie van Ajax’. Tot slot het Spaanse Marca dat zag dat Jasper Cillessen niet één keer reddend op hoefde te treden. ‘Het was een wedstrijd die constant in het ritme van Ajax’ balbezit werd gespeeld’, zo was de simpele conclusie.

Related posts

6 Comments

 1. tijmen020

  Eerste helft was idd niet spetterend, maar APOEL kon ons geen groter compliment geven dan door 5-3-1-1 te gaan spelen (iets wat ze bij barca niet deden). Vergeet ook niet dat barca thuis maar met geluk met 1-0 heeft gewonnen

 2. wikr

  Wat een verschil tussen de kritiek van de nederlandse pers en die van het buitenland. Met 4-0 winnen in de CL en heel Nederland maar zeuren en janken terwijl het buitenland vol lof is. Natuurlijk ging het de eerste helft moeizaam tegen een extreem verdedigend ingesteld Apoel, maar ik heb een heerlijke avond gehad met dank aan Ajax.

 3. Madmike

  Blijkt wel weer dat de media weer moet lopen zaniken. Ga je eens bezig houden met fatsoenlijke journalistiek. Eerste helft was minder. Maar een goede 2 de.

 4. coenie

  Het valt gewoon op dat de wedstrijden van Ajax door een andere bril bekeken worden dan andere clubs. Ik vond bijvoorbeeld Jack van Gelder gisteravond ook niet geheel objectief.

Comments are closed.