De Boer gaat voor El Ghazi in de basis: ‘Scorend vermogen en snel’

1101ajax-dordrecht1

Anwar El Ghazi ontbrak de afgelopen wedstrijden tegen ADO Den Haag en Willem II, maar de kans is groot dat de aanvaller woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen APOEL Nicosia in de basis start en moet Ricardo Kishna op de bank plaatsnemen. Volgens De Telegraaf is het alleen nog afwachten of El Ghazi geen klachten heeft overgehouden aan de groepstraining. “Anwar heeft scorend vermogen en hij is snel. Zijn afwezigheid zou een streep door mijn rekening zijn tegen Apoel. Zo’n belangrijke wedstrijd is ook goed voor de ontwikkeling van El Ghazi als hij het kan invullen zoals we willen”, aldus De Boer.

De Boer heeft nu nog negentien mangeselecteerd. Vandaag zal dus nog één naam geschrapt moeten worden. Wellicht is dat Richairo Zivkovic. De Boer sluit namelijk niet uit dat hij een andere speler als breekijzer laat fungeren mocht dat onverhoopt nodig zijn. “Een scenario is ook om een lange verdediger voorin te posteren. Een paar keer hebben we daarop getraind, zodat iedereen binnen het systeem weet wat hij moet doen”, zo legt De Boer uit.

Logischer lijkt ons echter dat Queensy Menig geofferd gaat worden. Zivkovic zal namelijk hard nodig zijn mocht er iets gebeuren met Arek Milik en buitenspelers heeft Ajax al voldoende in de selectie.

Related posts

3 Comments

  1. Veltman

    Ben geen voorstander van een verdediger in de spits. Vind het niet logisch en bovendien niet des Ajax’

Comments are closed.