Stam geeft uitleg over beslissing te stoppen met trainerscursus

jaap_stam

Jaap Stam heeft de ambitie om ooit hoofdtrainer te worden, maar is onlangs gestopt met de cursus Coach Betaald Voetbal, omdat hij genoeg had van de schoolbanken. Stam is met de KNVB in gesprek over een manier waarop hij de cursus mogelijk toch nog zou kunnen afmaken. Anderen waren van mening dat Stam ‘even had moeten doorbijten’, maar dat was voor de voormalig topverdediger geen optie. “Het viel me steeds zwaarder, ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Nou, dan kun je beter stoppen, volgens mij. Ik heb al mijn hele leven niks met klassikale lessen, schoolbanken, groepsdiscussies, ik voel me er niet prettig bij”, verteld Stam in het Algemeen Dagblad.

Stam hoopt nu dat hij kan deelnemen aan een aangepaste individuele cursus. “Ik hoop op een oplossing, maar het is bepaald niet zo dat ik over één nacht ijs ben gegaan. Ik heb goed nagedacht en aanvaard de consequenties van deze beslissing. Ik ben eerlijk geweest naar de KNVB. Ik heb meteen gevraagd of ik individueel les kon krijgen. Daar denken ze nog over na.”

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

25 Comments

  1. gerrykoos

   ik denk dat jij daar niet over kan oordelen, want anders kun je jezelf afvragen of jij geen gebrek hebt aan hersenen.

  2. frank is baas

   oke even serieus he wie vind het.nou wel leuk om naar school tegaan. ik werk 4dagen en 1 dag school school zelf is ook gwn niet leuk….. dus wie heeft er nou geen.hersens. dat jij zoon nerdjr bent zie dagen kan leren blijfbaar is stam dat niet he….

  3. EvdB

   Wie moet Jaap nog wat leren dan …..
   Zeker niet die onderwijzertjes in Zeist die zelf nog geen deuk in een pak boter schoppen

 1. JackattackAfca

  Het is ook van het jaar nul, steeds met een groepje in de schoolbanken. Stam heeft een geweldige dosis ervaring. Hij heeft groot gelijk en de KNVB zoekt naar een oplossing. Wat wil je nog meer!

 2. Super AFC Ajax

  Met de staat van dienst van Stam mag er best een uitzondering gemaakt worden. Hij zou ook niet de eerste zijn in een uitzonderingspositie.

 3. Velibor

  Tja ik gun hem dat wel maar aan de andere kant waar is die opleiding dan überhaupt nog goed voor,ik bedoel stel hij tekent een contract voor 2 jr ergens bij een club en stel dat gaat niet goed en hij vliegt er na zeg 7 maanden uit doet hij dan geen beroep op restant van looptijd van contract of doet hij dan toch beroep op weet niet eens of het er is een trainers cao? Ik vind dat eigenlijk niet zo eerlijk tegenover mensen met wel de juiste papieren tenminste zo werkt dat in de echte wereld wel,of je moet tegen zo’n trainer kunnen zeggen dat ie zich alleen met voetbal gaat bemoeien en niet met aan en verkoop oid van een club gaat bemoeien maar dat is vaak moeilijk in praktijk volgens mij. Aan de andere kant kijk naar cruyff en van hanegem daar kunnen we toch niet van zeggen dat ze het slecht gedaan hebben.:))

   1. Velibor

    Nou ik probeer de frustraties van degenen die de opleiding wel moeten doen te begrijpen want het gaat meestal wel om zeer goed betaalde baantjes toch ? Komt bij dat die gasten vaak al 3 x zijn binnengelopen maar begin nu te lullen als die Spekman vd politiek en dat moet je ook niet willen haha wat kan mij het ook schelen !

    1. Sazzz

     hij moet toch de opleiding ook doen? hij vraagt alleen heel netjes of het op een andere manier kan omdat hij deze manier niet prettig vindt. in tegenstelling tot bijv Davids eist hij helemaal niks. wat is hier nou mis mee???

     1. Levenslang4Ajax

      Ik heb het vroeger ook netjes gevraagd. Ajb geen school maar wel diploma aub. Helaas niet gelukt, ook heel raar.

 4. gerrykoos

  dit is een man een bonk ervaring,meer dan Seedorf dus moet hij dezelfde kans krijgen als hij. Want het zou een grote aderlating zijn voor Ajax en het Nederlandse voetbal. Kom op KNVB gebruik je volle verstand.

  1. mano

   Ik ben Het niet helemaal met je eens over seedorf. Als er 1 Veel ervaring heb als voetballer is dat seedorf wel.

 5. Sazzz

  sowieso is het raar dat een dergelijke cursus zoveel schoolbankengedoe heeft. het is toch vooral praktijk?

 6. Veltman

  Ik snap Stam ook wel, maar een ding moet ik wel zeggen… Groepsdiscussies zul je als trainer ook wel tegen gaan komen, dus dat is geen goed teken als je daar niet mee om kan gaan

  1. AFCAoostNL

   Eens maar stel jij bent voetbal ademt voetbal leeft voor voetbal en kan eigenlijk niks anders dan “voetbal” Moet je je dus voorstellen dat je bijna alles gewonnen hebt en dan gaat jawel Co Adriaanse uitleggen hoe het niet moet…snap best dat dat niet werkt 🙂

 7. Levenslang4Ajax

  Maar lees het hele artikel in AD, dan snapt iedereen wat er speelt en dat het een hele bewuste keuze is waarbij hij alle consequenties gewoon aanvaardt.

Comments are closed.