Rechten Champions League vanaf komend seizoen definitief tot 2018 naar SBS

championsleague

SBS en uitgeverij Sanoma hebben de uitzendrechten van de UEFA Champions League binnengehaald. SBS gaat van augustus 2015 tot 2018 de wedstrijden van de Champions League uitzenden. De duels en de samenvattingen zijn op dinsdag en woensdag te zien. Sanoma, groot aandeelhouder van de televisiezender, zal online verslag van de wedstrijden doen. Vorige week werd al bekend dat SBS de belangrijkste kandidaat was, nu zijn de contracten ook daadwerkelijk ondertekend. Voor het eerst heeft een commerciële zendergroep in Nederland de rechten van het belangrijke voetbaltoernooi gekregen. 

“Als geen ander zijn wij in staat om dit prestigieuze internationale clubvoetbaltoernooi op televisie en online aan de voetballiefhebbers te presenteren”, zegt Luc Peters namens de directie van SBS. “Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland.”

Hoeveel SBS en Sanoma voor de uitzendrechten hebben betaald is niet bekend. RTL bood ook mee. De NOS maakte eerder bekend niet op de uitzendrechten te bieden vanwege de bezuinigingen.

Bron: NOS

Related posts

13 Comments

 1. Moosie

  mooi oprotten met de nos je hebt een stukkie van jiskefet over de voetbalvader daarin speelt een kleine arno vermeulen het jochie en daarom heeft hij ook zo een hekel aan Ajax en ohan Cruijff

 2. Levenslang4Ajax

  Jammer. De NOS heeft de kwaliteit om sport prima te brengen. Het is afwachten bij SBS 6. Tot op heden vind ik ze bij voetbal niet sterk

  1. Velibor

   Het gaat toch om het voetbal eigenlijk en niet om de vanGelder show,geef SBS een kans want dom lullen over voetbal kunnen wij zelfs:))

   1. Velibor

    Hopelijk nemen ze de analisten niet mee want dat geleuter van Bert en Youri begint langzamerhand op Sesamstraat te lijken: wat vind jij Bert ,eh ja weet niet hoor !

   2. Jackson

    Nou, gaat meer om de analyses, tenminste als je het voetbal wil keren kennen, want voetbal is meer dan alleen achter een balletje rennen. dan is NOS qua analyses veel en veel beter dan welke zender dan ook….

 3. Coachluuk

  Krijg ik zeker bij elke ingooi een spotje te zien welk wasmiddel ik nu weer moet gaan gebruiken.

 4. Nielsz.AFCA

  Heb liever ook NOS alleen die wilde contract niet verlengen , dus ben blij dat sbs t wel over neemt zodat we “gratis” kunnen kijken

Comments are closed.