Van der Laan houdt vast aan verplichte buscombi Vitesse-fans

KNVB-Beker

Burgemeester Eberhart van der Laan van Amsterdam houdt ondanks een verzoek van zowel Vitesse als de supporters van die club vast aan een verplichte buscombi voor het bekerduel tussen Ajax en Vitesse op donderdag 18 december. Vitesse had om versoepeling gevraagd, maar Van der Laan wenst niet in het verzoek mee te gaan. “De politie heeft ons geadviseerd om vast te houden aan de buscombi. Er is hoe dan ook een verliezer en dat brengt emoties met zich mee. Bovendien geldt voor de wedstrijden in Arnhem altíjd een buscombi’, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse burgervader in De Gelderlander.

Volgens Van der Laan is er wel degelijk sprake van rivaliteit tussen beide supportersgroepen: “Kijk maar eens naar de grote vechtpartij afgelopen seizoen in het GelreDome”. Vorig jaar ontstonden tijdens Vitesse-Ajax (1-1) vooral op de oosttribune van het stadion in Arnhem-Zuid vechtpartijen tussen Vitessenaren en Ajax-supporters die zich tussen het thuispubliek begaven.

Van der Laan houdt de mogelijkheid open dat er in de toekomst wel Arnhemse fans op eigen houtje naar de Amsterdam Arena kunnen komen. “Dat nu is gekozen voor een buscombi wil niets zeggen over toekomstige wedstrijden tussen Ajax en Vitesse. De burgemeester is een groot voetballiefhebber.”

Bron: De Gelderlander

Zie ook eerdere bericht:
26-11-2014: Vitesse vraagt Van der Laan om vrije vervoersregeling voor bekerduel

Related posts

2 Comments

  1. AFCAoostNL

    Haha van de laan groot voetballiefhebber laat me niet lachen…alles wat cultuur is maakt hij kapot: cultuurbarbaar!

Comments are closed.