KNVB gaat groot kunstgras-onderzoek instellen in Eredivisie

arena_gras_kunstgras

Er komt een grootschalig onderzoek door de KNVB naar het spelen op kunstgras in het Nederlandse profvoetbal. Dat besloot de bond op aandringen van Ajax, feyenoord en psv. De traditionele topclubs lieten zich allemaal negatief uit over de toename van kunstgrasvelden in de Eredivisie. De Technische Commissie van de KNVB besloot daarom dat er een onderzoek naar moest komen.

Bij het onderzoek wordt bekeken of het Nederlandse voetbal achterstand oploopt ten opzichte van de top van Europa doordat er op het hoogste niveau van Nederland op kunstgras wordt gespeeld. Bovendien zal worden geanalyseerd of er op kunstgras stelselmatig meer blessures worden opgelopen. Ten slotte bekijkt de commissie of het spel daadwerkelijk substantieel afwijkt als er steeds vaker op kunstgras wordt gevoetbald.

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

8 Comments

 1. Voetbal is kennis

  Nou sorry hoor maar als je van voetbal houd wil je het gras ruiken. Wat een mutsen daarzo bij de knvb niet te geloven.

 2. AFCAoostNL

  Lijkt me logisch dat er zo competitie vervalsing ontstaat. Spelers die erop trainen en ingesteld zijn op kunstgras spelen vaak beter dan hun uitwedstrijden op gras. Dus hebben ze een voordeel. Bijvoorbeeld bij tennis heb je ook verschillende ondergronden maar daar wordt nooit tegelijk op gespeeld in 1 toernooi. Bovendien voetbal is een contactsport en je ziet op kunstgras minder slijdingen, het spelletje veranderd erdoor en dat kan niet de bedoeling zijn zeker als de Europese top er ook niet op speelt. Dan wordt de achterstand nog groter met de top en die is in de miljoenen die er in omgaan al niet bij te benen…

 3. Velibor

  Waarom geen 2 competities? Bv van april tm september op echt gras en van oktober tm maart op kunstgras ?

 4. Velibor

  En dan de kampioenen een soort best of seven laten spelen om en om op echt en kunstgras?

Comments are closed.