Ook kritiek rond wissel De Boer: ‘Als Moisander niet geblesseerd was had ik hem laten staan’

1130ado-ajax_deboer1

Frank de Boer dacht tegen ADO Den Haag een slimme zet te doen door Mike van der Hoorn tien minuten voor tijd in te brengen voor Niklas Moisander. Volgens De Boer kon Van der Hoorn zijn directe tegenstander Michiel Kramer beter afstoppen omdat hij lang is. Kramer scoorde in de resterende tijd alsnog de gelijkmaker. Hierop kreeg niet alleen Van der Hoorn kritiek over zich heen maar ook trainer Frank de Boer. Rinus Israël vindt de wissel van Frank de Boer niet logisch, al wil hij Van der Hoorn niet de zwarte piet toespelen.

“Ik denk namelijk dat Van der Hoorn niet met veel vertrouwen binnen de lijnen kwam”, verklaart Israël, als rapporteur werkzaam voor De Telegraaf. “Ik snapte het ook niet zo goed. Als Moisander niet geblesseerd was, had ik hem er nooit uitgehaald. Ik begrijp de redenatie dat Van der Hoorn lang is en daarom beter de duels met Kramer aan kon gaan, maar dan had ik hem ingebracht voor een middenvelder en Moisander gewoon laten staan.”

Bron: De Telegraaf

Related posts

21 Comments

 1. Sazzz

  nee, Moisander speelde goed? Tuurlijk heeft Vd Hoorn weinig vertrouwen. hij krijgt zelden een kans en als hij die krijgt staat hij daarna er meteen weer naast. in tegenstelling tot Veltman, die fout op fout mag stapelen en toch steeds een basisplaats heeft.

  1. Hazez

   Maar dat was niet he …. Nee hij liet zijn man weer lopen en mooi met de handjes op de rug toe kijken hoe de 1-1 gemaakt werd maar daar mogen we niks van zeggen !! Kijk de herhaling bij fox of studio sport nog maar eens terug

 2. Roughrolf

  Het verlies van Ajax ligt echt niet aan die wissel, het hele elftal had moeite met presteren en dat is het grootste manco bij dit TEAM!!!het druipt er gewoon vanaf, er is geen beleving – ja misplaatste arrogantie!! ergerlijk die stiftballetjes!!

 3. gerrykoos

  Wat lopen we toch allemaal te klagen als Ajax-fan, het is nooit goed en alles moet altijd perfect.
  Er zijn wel meer clubs die een dip doorgaan zoals Heerenveen nu en vorig jaar PSV.
  Maar nee dat kan in Amsterdam blijkbaar niet en dan moet iedereen het dan ook gelijk ontgelden vooral Frank de Boer, alsof die niet weet en baalt dat het niet goed gaat en hoe hij het graag ziet. Maar we moeten eens wat positiever blijven en vooruit kijken. Ik baal ook van gisteren maar kijk wel uit naar de partij van aankomend weekend, die we wel moeten winnen. Maar ik geef het je te doen, ze worden goed betaald dat weet ik, maar je moet er maar iedere keer weer fit en scherp staan. Het lichaam laat zich niet dwingen dus.. zie je aan alle hamstringblessures op de velden.
  Maar het moet elke week wel weer gebeuren, ik denk dat de winterstop bijzonder welkom zal zijn en dat ze daar dan ook maar even van moeten genieten. En voor de rest allemaal de kop ervoor en stoppen met jammeren want het is en blijft de mooiste club van Nederland waar we allemaal TROTS op moeten zijn en dit ook uitstralen naar buiten.

  1. AFCA my World

   Persoonlijk wil ik wel trots zijn op ons Ajax,maar heb meer met het Ajax van vroeger met flitsend en mooi voetbal,daar schort het al een hele tijd aan,oke de laatste keren kampioen geworden is mooi maar dat kwam ook doordat andere clubs veel punten lieten liggen,bovendien zijn de verdedigers van een heel matig niveau dat kost ons ook punten,velen met mij willen gewoon mooi voetbal zien waarbij de klasse en het plezier er weer vanaf druipt,en als je dan onderuit gaat prima,maar aub niet dat plichtmatige achteruit en tikkie breed meer! Dan zal ook ik weer trots zijn!

 4. Bolle Ron

  Eigenlijk maakt het niets uit wie de Boer als verdediger opstelt want ze zijn allemaal van een bedenkelijk laag niveau en blijven de meest verschrikkelijke stomme fouten maken.

  1. Velibor

   Ja wil niet zeiken maar dat was eerder vaak wel les 1,maar ja wie ben ik,heb zelf nooit hoog gevoetbald .

   1. LevenslangAjaxfan

    Als Frank gaat luisteren naar forumleden ga ik pas echt aan hem twijfelen 🙂

Comments are closed.