F-Side: ‘Meten met twee maten’

1130trein

Het zal een ieder niet ontgaan zijn dat er dit weekend een wedstrijd minder op het programma van de Eredivisie staat. psv kon in eerste instantie niet de 48 uur rust pakken nadat het de Europa League wedstrijd in Portugal door regenval op vrijdag moest uitspelen en vroeg om uitstel van de thuiswedstrijd tegen feyenoord. Het verplaatsen naar dinsdag leverde wel een heel opmerkelijke boodschap op vanuit Zeist.  De NS zou namelijk geen treinverkeer kunnen regelen op dinsdag maar is schijnbaar de wedstrijd van vorig jaar tussen Psv en Ajax vergeten, waarbij ook geen treinverkeer mogelijk was maar de wedstrijd wel doorging zonder uitsupporters.

Manager competitiezaken Gijs de Jong: ,,Het is voor de fans van Ajax vreselijk zonde dat ze niet bij de belangrijke wedstrijd van vanavond kunnen zijn. Deze overmachtsituatie komt voor alle partijen op een erg ongelukkig moment. De KNVB moet echter alle wedstrijden zoveel mogelijk door laten gaan. Het programma, zowel nationaal als internationaal, is voor beide clubs behoorlijk vol. Daarnaast is deze wedstrijd van dusdanig sportief belang dat de KNVB heeft beslist de wedstrijd wel doorgang te laten vinden’’, aldus de Jong vorig jaar.

Misschien kan Gijs de Jong ons uitleggen waar het verschil zit in beide gevallen? Beide keren kon er niet per spoor worden gereisd, mag er niet per bus afgereisd worden en het is bijna dezelfde speelronde. Wij gaan ervan uit dat wij voortaan dezelfde behandeling zullen krijgen en dat er dus nooit meer een wedstrijd zonder Ajaxsupporters gespeeld zal worden. Of wil Gijs de Jong hiermee zeggen dat de wedstrijd van zondag/dinsdag van een minder sportief belang is? Volgens de rest van de supporters in Nederland zorgt de ‘KNJB’ er immers toch wel voor dat wij kampioen worden. Vanavond maar vast proosten op de vijfde titel op rij dan! Lechajiem!

Bron: F-Side

 

Related posts

10 Comments

 1. hammer5681

  Hij moet voor de winterstop gespeeld worden anders zit er een transfer window tussen. Dat zou pas competitie vervalsing zijn

 2. aliajax

  Laten we naar onszelf kijken en onze wedstrijden winnen. Dan zij we aan t eind van het seizoen gewoon weer kampioen.
  Ondanks de KNVB …..

 3. RonJ64

  Nu hoor je die nepfans van 010 enzo niet, neee Pisvee wordt weer eens voorgetrokken gvd, hoezo Zeist is pro AJAX ?!….nou niet dus

 4. En Un Momento Dado

  Dit is nou typisch een voorbeeld van hoe de KNVB te werk gaat. Machtsgeile mannetjes die gewoon doen waar ze zin in hebben. Hoezo ‘beleid’?

 5. Bolle Ron

  De KNVB deugt van geen kant,dat is al jarenlang een publiekgeheim.
  Dit soort onzin kan echt alleen maar in Nederland.

Comments are closed.