Ajax: ‘Dreigen met maximale straffen Parijse autoriteiten is overtrokken’

Nadat eerder al besloten werd dat Ajax geen 2200 maar slechts 850 kaartjes kreeg toegewezen voor het Champions League-duel uit tegen Paris Saint-Germain kwam er deze week ook nog naar buiten dat Ajax-fans die zonder een kaartje afreizen naar de Franse hoofdstad een celstraf van maximaal zes maanden, een boete van 30.000 euro en een Frans stadionverbod van een jaar riskeren. De lokale overheid heeft een noodverordening afgegeven. “Ik begrijp dat ze de maatregelen nemen. Zij willen preventief een signaal afgeven. Maar dreigen met maximale straffen is overtrokken”, aldus een woordvoerder van Ajax tegenover het ANP. 

De reden van deze buitenproportionele maatregelen zijn volgens de Franse politie dat er signalen zijn dat supporters van Ajax en PSG de confrontatie met elkaar aan willen gaan. Ook zouden eerdere ongregeldheden rond Ajax-fans in Frankrijk meegenomen zijn in het besluit.

Ondanks de aangekondigde maatregelen zijn er volgens Ajax toch nog aardig wat supporters die zich niet af laten schrikken en zonder kaartje naar Parijs afreizen. Alleen fans die dreigen de boel te verstoren, kunnen overigens worden opgepakt. Maar dit is een ruim begrip. In de praktijk kan het er op neer komen dat je, onder het mom ‘preventief’ gewoon al opgepakt wordt omdat je geen kaartje hebt maar wel een Ajax-sjaal om.

Bron: Ajax.nl

Zie ook eerdere bericht:
21-11-2014: Overheid Frankrijk slaat compleet door, 30.000 euro boete en gevangenisstraf voor supporters zonder kaartje

 

Related posts

3 Comments

  1. rickert

    off topic, waarom zie ik reclame over mijn nieuwsberichten heen staan op de app… wat irritant dit zeg.

  2. ScittaMitta020

    Hup met ze alle na parijs is europa mis ook af van de crisis niemand kan ons stoppen

Comments are closed.