‘Ajax gaat binnenkort één grote aankoop doen’

De doelstelling van Ajax is nog altijd dat de eigen jeugd de voorkeur krijgt en dat men geen absurde bedragen meer gaat betalen aan salaris en transfers. Toch zal Ajax binnenkort het elftal een kwaliteitsimpuls gaan geven met één grote aankoop. Daley Sinkgraven en Davy Pröpper zijn hierin de belangrijkste kandidaten, zo meldt De Telegraaf.

Sinkgraven stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Ajax maar koos ervoor om toch nog bij Heerenveen te blijven en daar zoveel mogelijk te spelen. Inmiddels heeft Sinkgraven aangegeven klaar te zijn voor een volgende stap in zijn loopbaan. Ook Davy Pröpper zou openstaan voor een transfer naar Ajax. Daarnaast zullen er veel spelers definitief doorbreken. Muric, El Mahdioui, Nouri en Cerny liggen allemaal voor langere tijd vast en Ajax denkt dat deze spelers van grote waarde gaan worden in het eerste elftal.

Bron: De Telegraaf

Related posts

19 Comments

 1. Dappredodo

  Sinkgraven zou zeker een leuke aankoop zijn, maar voor een ‘grote aankoop’ verwacht ik toch wel een iets ander kaliber…

  1. Indojood

   Goed lezen en je ziet dat De Telegraaf deze twee kandidaten blijkbaar als “grote aankoop” betitelt. Geloof niet dat Ajax zelf deze terminologie gebruikt en we doen sowieso geen grote aankopen meer dus pas je verwachtingspatroon maar aan Ajax i.p.v. de Telegraaf.

 2. dathijn26

  Het is toch heerlijk om te lezen dat er zoveel grote talenten de stap naar het 1e gaan maken. Ben echt trots op ons cluppie! Met deze filosofie doorgaan en zo nu en dan mag er heus wel een goede speler gehaald worden. Weet zeker dat Singraven, Pröpper of Vejinovic en goede aankoop zullen zijn.

 3. nick-afca95

  Leuk om Propper of Sinkgraven ofzo te halen maar hebben we niet al genoeg spelers? De voorhoede hebben we nu wel breed met milik en zivkovic en op de flanken hebben we el ghazi kishna schone en fischer. Fischer zie ik zelf overigens liever op het middenveld naast klaassen. En als we het dan toch over het middenveld hebben, volgensmij is dat ook wel erg breed met klaasen serero andersen zimling viergever en riedewald die daar ook kan spelen. Ik snap niet zo goed waarom er perse een speler gekocht moet worden die toch wel op de bank beland of die een andere speler op de bank doet belanden. Ik zie liever eigen jeugd een kans krijgen

  1. SteffanAFCA

   Propper is 3x beter dan Serero, Riedewald of Zimling, gewoon 2e seizoenshelft met Propper, Klaassen & Schone op het middenveld spelen, Fischer links, El Ghazi rechts, Milik spits.

 4. ElSalvador

  Pröpper is een serieuze kandidaat voor het eerste, Sinkgraven zal niet verder dan de bank komen, vrees ik. Dus Pröpper mag komen, een goede verbetering van het middenveld. Dan nog met al die talenten in aantocht en het vastleggen van de rest zie ik de toekomst zonnig in voor Ajax1.

  1. AFCA my World

   Volgens mij maak jij een grote fout,Sinkgraven is duidelijk een speler die bij Ajax past,en is er echt 1 die heel groot kan worden,waarom zouden al die andere grote buitenlandse clubs hem dan willen hebben? Het beste zou zijn om ze allebei te halen,en er zou wel wat echt goed verdedigends bij mogen komen,Denswil is niet goed genoeg en er lopen niet echt veel verdedigers rond bij Ajax !!!

 5. lezerG

  Niet kopen! Zelf opleiden! Al die aankopen lopen verkeerd af: vd Hoorn, Duarte, Viergever. Alleen Cilessen is een vaste waarde gebleken.

 6. En Un Momento Dado

  Sinkgraven komt echt niet naar Ajax. Heeft al meerdere keren aangeven niet in Jong Ajax te gaan ballen. En daarin heeft hij 110% gelijk

 7. kLASSE20

  Sinkgraven een grote aankoop? Ik snap al die interesse niet hoor vind het een beetje een overschatte speler zie liever gudelj of inderdaad propper komen

Comments are closed.