Voorzitter RvC: ‘De Toekomst gaat weg; Geen 100 maar 60 miljoen in kas’

Er werd altijd van uitgegaan dat Ajax inmiddels een spaarsaldo van 100 miljoen op de bank heeft staan. De club licht nu ook een tipje van de sluier op over wat men van plan is met gaan doen met het geld. Volgens Hans Wijers, de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, gaat Ajax het geld aanwenden voor het investeren in de lange termijn. Hij wil niet te veel prijsgeven, maar: “Het zal in het verlengde liggen van onze visie: de beste opleidingsclub van de wereld worden. De Toekomst, ons opleidingsinstituut, gaat weg”, aldus Wijers op BNR.

“Daar komt woningbouw, dus daarvoor gaan we iets moois neerzetten. We gaan verder investeren in de opleiding en er zijn nog wat opties die we aan het bekijken zijn”, zo gaat hij verder. De toekomst moet uitwijzen wat Ajax gaat doen, geeft hij aan. Volgens Wijers heeft Ajax trouwens helemaal geen 100 miljoen euro spaargeld. 60 miljoen euro is een realistischer bedrag, volgens hem. Van de beurs gaan is volgens Wijers geen optie. Dat kost veel geld en Ajax investeert liever in het voetbal.

Bron: BNR

 

Related posts

24 Comments

 1. -THE BULLDOG-

  Vreemd bericht!!!
  Maanden wordt er gesproken over een bedrag van 100 a 120 miljoen zonder dat dat tegengesproken wordt en nu ruim 3 a 4 maanden later wordt ineens verteld dat er maar 60 miljoen is.
  Waar zijn die 40 gebleven of waar werd die 100 dan op gebaseerd??
  En ik dacht dat de toekomst een redelijk nieuw complex was, waarom moet dat dan weer weg??!!
  Voor nieuwbouw??
  Klinkt vaag allemaal!!
  En klinkt niet best!!

  1. Hazez

   Ja precies ze proberen 50 miljoen te laten verdwijnen ??? Zo kunnen ze zeggen dat ze niet in goede voetballers kunnen investeren omdat ze een nieuwe toekomst gaan bouwen of wat moeten we hier van denken ??

 2. Bolle Ron

  Heel goed lijkt mij en dan meteen een leuk klein overdekt stadionnetje bouwen,zodat iedereen lekker droog zit. Het kan nooit veel kosten om 4 tribunes neer te zetten voor 5 a 6000 supporters en dan zullen zowel jong Ajax als de Ajax dames meer publiek gaan trekken lijkt mij.

 3. jeroen81

  investeren in de toekomst hadden ze eerder moeten bedenken als de toekomst er af gaat is er trouwens geld over de brug gegooid en jah 60 miljoen is anders wat als 120 dit zal wel weer een broodje aap verhaal wezen supporters worden gek van deze flauwe kul

 4. tothefuture

  Wij als supporters zitten vrolijk de opbrengsten van transfers op te tellen en komen dan op 100 miljoen. Sinds wanneer moet Ajax bedragen op een forum in de gaten houden en tegenspreken? Vervolgens wordt dit door jan en alleman overgenomen. Contracten zijn verlengd en verbeterd etc. Spelers worden gehuurd, allemaal kosten om er maar een paar te noemen. Dan komen nu de opmerkingen dat fans worden voorgelogen ed. Er is nooit vanuit Ajax het bedrag van 100 miljoen genoemd hoor. Verder is Ajax een beurs genoteerd bedrijf en is gehouden aan regels over naar buiten brengen van zaken en op welk tijdstip. Zit allemaal wat lastiger en mogelijk anders in elkaar dan wij denken te weten. Het verhaal van de toekomst kan ik alleen ook nog niet volgen maar daar zal vast binnenkort meer duidelijkheid overkomen. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in dat groepje daar in de Arena.

 5. jeroen81

  tothefuture dat hebben ze zelf naar buiten gebracht over 100 miljoen op de bank kijk jij wel tv is snel gegaan van 100 naar 60 wijze praatjes van je

  1. tothefuture

   Zelfs op de aandeelhoudersvergadering is de 100 miljoen niet genoemd. Volgens mij is op TV de 100 miljoen genoemd bij de praat programma’s van sport studio en VI. Dat zijn toch geen officiële Ajax geluiden 🙂

Comments are closed.