Van Geel pleit voor kunstgrasverbod Eredivisie en krijgt forse kritiek

Technisch directeur van feyenoord; Martin van Geel, heeft zich ook gemengd in de discussie die momenteel plaatsvindt met betrekking tot kunstgras. Van Geel pleitte woensdagochtend in een interview met het Algemeen Dagblad voor een kunstgrasverbod in de Eredivisie en dat levert hem direct forse kritiek op.

“Het is heel simpel, het voetbal wordt geregeerd door Ajax, Feyenoord en PSV”, zegt Pieter de Waard, voorzitter van Jupiler League-club Telstar tegenover Voetbal International. “Wij zijn van mening dat een wisselende ondergrond juist goed is voor de verwende talentjes van de traditionele top drie. En dat Van Geel vindt dat de kunstgrasvelden verboden moeten worden is ongelooflijk.”

De Waard stelt dat er eerst maar eens gekeken moet worden naar een eerlijkere verdeling van de televisiegelden. “In andere landen wordt er niet gespeeld op kunstgras volgens de heren. Nou, zo’n verdeling van de gelden gebeurt ook niet in de omringende landen. Echt een giller.” Eerder vandaag opende Gerard Nijkamp van PEC Zwolle al de aanval op Van Geel: “Dat gezeik van antikunstgras moet eens ophouden.”

Marc Overmars pleitte onlangs ook voor natuurgras maar een verbod op kunstgras ging hem nog net te ver. Zie ook eerdere berichten over kunstgras.

Bron: Voetbal International

Related posts

17 Comments

 1. Macky

  Kijk je buiten NL zie je nergens kunstgrasvelden ( voor wedstrijden ) dus wat hebben de spelers eraan om hier in NL op zo een ondergrond te voetballen ( ook Europees niet )het is niet eerlijk want die clubs trainen er elke dag op en er zijn waarschijnlijk ook spelers die niet kiezen om in NL te voetballen ook vanwege de velden ( en minder salaris natuurlijk )

 2. JackattackAfca

  Voetbal hoort gewoon op echt gras gespeeld te worden. Maar kleinere clubs kiezen er nou eenmaal voor omdat ze er kosten mee kunnen besparen. Meestal eenmaal een duurdere uitgaven en je hebt bijna geen onderhoud meer aan je veld. Kijk in het amateurvoetbal. Hoeveel clubs hebben er geen kunstgrasveld!

  1. Biornha

   Tja in het amateurvoetbal ben ik alleen maar blij met kunstgras, het enige verschil is dan ook dat bij het amateurvoetbal per weekend 3 tot 6 wedstrijden op een veld worden gespeeld en geen 1 eredivisieduel in de 2 weken *kijkend naar de clubs die kunstgras hebben*. Daarom ben ik het ook volledig eens met het feit dat als je geen goed grasveld kunt leveren je als voetbal club geen prof club bent. Zo duur is het nou ook weer niet…. En in Engeland wordt er ook gewoon verdeeld qua televisiegeld.. Alleen krijgt de minste misschien nog meer dan de grootste club in Nederland…

 3. jeroen81

  je leert toch ook voetballen op echt gras weg met kunst gras kunst hoort in een museum thuis

 4. jeroen81

  en een goede grasmat hoor je te ruiken en geen plastic kunst troep met van die zwarte korrels

  1. Sjapie

   Erik Heijblok is er gewoon mee gekapt vanwege het kunstgras. Was al wat ouder, maar geeft wel aan dat het inderdaad meer klachten geeft

 5. Sjapie

  Ik was het wel een keer eens met “de snor” van Vi. Op het moment dat er kunstgras komt dat niet meer te onderscheiden is dan zou het kunnen. Op dit moment zou kunstgras alleen voor amateurclubs een uitkomst kunnen zijn omdat iedereen dan gewoon kan spelen als het geregend heeft. Betaald voetbal speel je op echt gras en niet op rubberen baggerzooi. Het is en blijft competitievervalsing omdat het spelletje wel degelijk anders wordt op kunstgras. Ik zeg het niet graag maar van Geel heeft volkomen gelijk. Schijt aan het kunstgras.

 6. Toppertje

  In de Jupiler league zoeken ze het maar uit. Maar een club die in de eredivisie wil spelen en niet een echt veld kan betalen mag zich geen prof club noemen en moet geweerd worden.

 7. Velibor

  Meneer Pieter de waard moet blij zijn dat ze überhaupt nog mee mogen beslissen met zen failliete kloteclub en niet lopen zeiken over die verwende talentjes van ons met zen kunstgras en kunstkop

 8. kLASSE20

  Hoop dat t verboden word ik speel bijna wekelijks op kunstgras en lig nachten wakker van de schaafwonden moet je niet willen joh en daar komt hij dat je als gezonde profclub toch gwn een goed grasveld moet kunnen onderhouden maar de andere kant is dat je het hele jaar door kan blijven trainen en wedstrijden spelen is beetje dubbel deze discussie

Comments are closed.