Supportersverenigingen Jupiler League clubs willen nieuwe opzet zonder beloftenelftallen

Een meerderheid van de supportersverenigingen van de Jupiler Leagueclubs heeft zich faliekant tegen het door de KNVB geïntroduceerde piramidemodel voor de top van het Nederlandse voetbal uitgesproken. De fans hebben zich massaal verenigd en willen dat de voetbalbond luistert naar z’n eigen publiek, zo meldt De Telegraaf.

De KNVB wil onder de Eredivisie en de Jupiler League een landelijke divisie met achttien clubs, daaronder gevolgd door de twee topklasse-divisies. De Jupiler League behoudt twintig clubs, inclusief Jong Ajax en andere beloften-elftallen. Daar willen de fans in de Jupiler League vanaf. Zij hebben voor de zeer belangrijke vergadering van de CED (Coöperatie Eerste Divisie, het samenwerkingsverband van alle eerste divisieclubs) een nieuwe opzet en aangepast model ingeleverd.

De belangrijkste wijziging die zij voorstellen is het terugbrengen van twintig naar achttien Jupiler Leagueclubs, geen deelname meer van beloftenelftallen van de eredivisieclubs en aanvulling met de kampioen van de Topklasse in het seizoen 2014/2015. Tevens wordt een nieuwe promotie/degradatieregeling eredivisie/Jupiler League voorgesteld.

Related posts

5 Comments

  1. FabianAFCA

    het niveau gaat dan wel naar beneden met komst van Topklasse clubs en ik ben voor behoudt van beloftenelftallen want het is goed voor hun ontwikkeling.

  2. ajacied078

    graag nieuwe degradatie regels ja net als in engeland. gewoon de laatste 3 eruit direct zonder na competitie wat dat is de grootste valsspelerij. ranglijst eind van seizoen zegt toch genoeg.

  3. Velibor

    Mee eens anders krijg je zo’n tralala tralala wie doet ons wat competitie zonder degradanten .

Comments are closed.