Serero loopt hamstringblessure op in interland

Allemaal leuk dat interlandvoetbal maar de clubs zitten vaak met de gebakken peren als spelers met blessures terugkeren op de club. Frank de Boer mag wat dat betreft ook weer zijn hart vasthouden want wellicht zal Thulani Serero afhaken voor de eerstvolgende wedstrijd van Ajax, zaterdagavond thuis tegen sc Heerenveen. Serero haalde zaterdag niet het einde van de interland van Zuid Afrika tegen Soedan (2-1 winst).

Serero was belangrijk tijdens die wedstrijd met een doelpunt en een assist. Tien minuten voor tijd werd hij geblesseerd naar de kant gehaald. “Hij had last van zijn hamstrings. Dat is de reden dat we hem hebben gewisseld”, vertelde bondscoach Shakes Mashaba. Serero had eerder ook al last van eenzelfde blessure en die hield hem toen enkele weken aan de kant.

Zuid-Afrika is door de winst op Soedan al zeker van plaatsing voor de Afrika Cup. Woensdag speelt de ploeg nog tegen Nigeria maar dat zal zonder Serero zijn. Bondscoach Ephraim Mashaba heeft oog voor het belang van Ajax: ‘Wij vinden het eerlijk gezegd een uitstekend idee als Serero die interland later deze week lekker overslaat. Serero dient naast zijn land ook een club; Ajax, en is ook nog eens vrij belangrijk op het middenveld’, aldus Mashaba.

Related posts

10 Comments

 1. Ruubruub

  Pffff stomme interlands. Wel een mooie kans voor Riedewald om te laten zien wat hij kan in meerdere wedstrijden achter elkaar.

 2. gerrykoos

  Niet meer doen, ze zijn nu gekwalificeerd Z.A dus voorlopig niet meer mee laten doen daar. Club betaald dus die gaat voor in dit geval. Heerenveen zullen we wellicht overleven maar de CL is een ander verhaal dus…Frank poot stijf houden en weigeren die internationals.

  1. tothefuture

   Er is ook een plicht van de club richting nationaal team. En …… Geblesseerd kan je ook bij je eigen club raken. Elke extra internationale ervaring is goed

 3. AFCA my World

  Serero was de laatste tijd al niet helemaal fit,maar ja als je dan voor je land kan spelen ga je toch,erg dom en kortzichtig,kijk naar Klaassen die melde zich af met lichte klachten hadden sjeune en serero ook moeten doen en rust en behandeling moeten nemen,nu zijn we ze weer weken kwijt!

Comments are closed.