Dijks: ‘Ik ben nog steeds Ajacied maar zou geen nee zeggen tegen feyenoord’

In Amsterdam was de concurrentie groot op de linksback positie en dus ruilde Mitchell Dijks aan het begin van dit seizoen Ajax in voor Willem II. De verdediger heeft het naar zijn zin in Tilburg en door zijn werklust en vechtvoetbalstijl lijkt hij meer een feyenoord-type dan een gepolijste Ajax-speler. “Ik hoor inderdaad wel vaker dat ik meer een feyenoord-voetballer ben, dan een Ajacied. Kostas (Lamprou, red.) had het er laatst ook al over. En als ik eerlijk ben, snap ik dat wel. Het ziet er misschien niet altijd even gepolijst uit wat ik doe, maar het spreekt wel aan bij de mensen. De Willem II-fans worden helemaal gek als ik er de beuk in gooi”, aldus Dijks in een interview met Voetbal International.”

Dijks verteld ook onder de indruk te zijn geweest van De Kuip, de keren dat hij daar speelde: “Ik heb met Ajax in De Kuip gespeeld. Man, ik wist niet wat ik meemaakte, zo fanatiek als het publiek daar is. En niet op één vak, hè. Waar je ook ingooit, overal gaan ze tekeer. Geloof me, daar krijg je extra kracht van als voetballer. Zelfs al zijn ze tegen je. Natuurlijk ben ik nog steeds Ajacied, maar dat gevoel heeft wel een knauw gekregen door alles wat gebeurd is. Dus ja: als feyenoord me vraagt, zou ik geen ‘nee’ zeggen.”

Bron: Voetbal International

Related posts

19 Comments

 1. EricAjax

  Blijf het jammer vinden. Inderdaad geen verfijnde voetballer maar wel iemand die het een spits fysiek lastig man maken. Niet langzaam en gooit altijd de beuk erin. Dat mis ik nog wel eens bij onze vrienden Moisander en Boilsesen

 2. The Future of 020

  “Het gevoel heeft wel een knauw gekregen” Tsja man, je was blijkbaar gewoon niet goed genoeg voor Ajax… Maar dan kan het nooit het gevoel schaden! Als ik bij Ajax had gespeelt, en ze zouden hebben gezegt dat ik niet goed genoeg was en ik moest vertrekken, dan had mijn gevoel voor Ajax nooit beschadigd geweest. Ajacied ben je namelijk voor eeuwig!!

  1. EricAjax

   Op Ajax Showtime staat een stukje waardoor ik wel snap dat zijn gevoel een knauw heeft gekregen..

 3. hetje

  blijkt dus dat hij de concurrentie strijdt niet aan kan gaan . Je bent prof dia kan het soms zijn dat een andere speler beter is.als je daar niet tegen kan moet je iets anders gaan doen. Want als je omstreden was had je gewoon in de basis gestaan. wel vindt ik dat we soms wel iemand kunnen gebruiken die de beuk er in gooit al is het alleen maar om iets los te maken in de wedstrijd.

  1. The Future of 020

   Ajax heeft een type Vertonghen, Davids of Stam nodig die er op in beukt ald ‘ie merkt dat het slecht gaat…

 4. mano

  Ik snap niet dat ajax hem zo leuk gaan zeker niet omdat ze hadden kunnen verwachten dat blind weg zou gaan. Maar over blind gesproken,tis soms ook wel goed om uitgeleend te worden en dan vervolgens goed terug te keren zoals daley en kijk waar die nu speelt.

 5. tothefuture

  Als ajax10 – gert ajax en amshools een euro per uur meer kunnen verdienen gaan ze zelfs naar Timboektoe :-)) laat staan als je een leuke vette boterham uit Rotjeknor kan halen.

    1. tothefuture

     Trouwens niet echt slim om over dingen te praten die je niet hebt meegemaakt. Maar dat zal in jou ogen ook moralistisch zijn. So be it.

 6. Velibor

  Tja dat vind ik ook hoor ,als je bij Ajax weggestuurd wordt dan zou ik misschien ook voor 010-1 kiezen ipv Willem2.

 7. Gert Ajax

  Je weet blijkbaar ook al wat ik meemaak?Ik zeg inderdaad wat ik wil vrijheid van mening heet dat.

 8. Jari1995

  Hoezo meer een Feyenoord-voetballer? Kan je geen bal raken dan? Wat is dit voor onzin. Ik gun Mitchell het beste daar niet van. Maar als je door Ajax en de Boer niet goed genoeg wordt verklaart, dan moet je niet gelijk gaan lopen zeuren, maar er aan werken!

Comments are closed.