De Groot: ‘Ajax moet plannen om Amsterdam ArenA te kopen onthullen’

Ajax boert de laatste jaren goed. De club heeft ruim 100 miljoen euro op de bank. Directeur voetbalzaken Marc Overmars houdt de hand op de knip wat betreft transfers. Volgens velen is dat om op termijn de Amsterdam ArenA te kopen. Het wordt voor Ajax wel tijd om plannen te ontvouwen, aldus chef sport van De Telegraaf; Jaap de Groot.

De Groot geeft FC Twente als voorbeeld. De club uit Enschede heeft qua kosten enkele zware jaren achter de rug. Het licht aan het einde van de tunnel is echter in zicht en volgens De Groot moet Ajax het voorbeeld van de Tukkers volgen. “Wie de feiten op een rij zet, komt tot de conclusie dat Ajax richting een eigen stadion aan het filosoferen moet zijn”, aldus De Groot.

De Groot verwijst naar grote buitenlandse clubs die het stadion ook in eigen beheer hebben: Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern München en Juventus. “Kortom, wanneer komt Ajax met de plannen voor de dag?”, zo vraagt De Groot zich af.

Bron: De Telegraaf

Related posts

7 Comments

 1. 020 king of 010

  Hahah er is geld in het laatje en dan wordt er gelijk aan de deur geklopt ! Niet te geloven

 2. Veltman

  Beter verkoop je dat belang van 13% in die lelijke vliegende schotel, en bouw je een echt Ajax-stadion

 3. EvdB

  Maar dan wel een echt voetbalstadion laten neerzetten.
  Naar engels idee met toeschouwers dicht op het veld.
  Afscheid nemen van de arena met z’n lelijke tankgracht. Is geen echt voetbalstadion en wordt het ook nooit.

 4. Wintor

  De gene die zeggen dat de ArenA geen echt voetbalstadion is moet lekker opdonderen want als je een echt Ajacied zou zijn dan ben je trots op je club en niet alleen op de naam ajax maar ook de bijzaken van ajax zoals een stadion. Altijd maar zeggen ajax hier ajax daar en helemaal je club prijzen maar de helft boord alles de grond in.
  op allemaal zaken waar je gewoon trots op moet zijn.

Comments are closed.