Spaan: ‘De ontdekker van Milik verdient een bonus’ (Incl. video)

Arek Milik kreeg afgelopen zondag tegen SC Cambuur de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson, en betaalde het vertrouwen van De Boer terug met twee doelpunten. Mede dankzij de Pools international zegevierde Ajax met 4-2 in Leeuwarden. Henk Spaan is onder de indruk van Milik, en prijst degene die verantwoordelijk is voor de komst van de Bayer Leverkusen-huurling naar Amsterdam. In zijn optiek verdient die ontdekker een bonus omdat hij zich niet liet verblinden door weinig indrukwekkende cijfers.

“Als de naam van Milik vaak op het scorebord komt te staan, heeft Marc Overmars voor het eerst een succeskoopje op zijn naam. En schrijven wij dat op. Arek Milik, die eigenlijk Arkadiusz heet, schijnt maar twee miljoen te kosten. Dus zijn die Duitsers van Leverkusen nou zo dom, of is Overmars zo slim?”, aldus Spaan in Het Parool.

Het is immers niet zijn trefzekerheid waarmee Milik zich in de kijker speelde bij Ajax. “Voor Leverkusen scoorde Milik nooit, bij Augsburg maakte hij twee doelpunten in twintig wedstrijden. Van zijn scorebord moest hij het dus niet hebben. De man die hem voor Ajax heeft gescout, zou een bonus moeten krijgen. Wie door zo weinig doelpunten heen kan kijken, is goud waard. Een spits beoordelen wij, leken, op zijn goals. Deze scout zag meer dan het scorebord vermeldde.”

ProHulst0sTV maakte een mooie compilatie van doelpunten en acties van Milik in het Ajax-shirt.

App-gebruikers; bekijk de video op onze website: www.AjaxFanzone.NL

Related posts

7 Comments

 1. Ruubruub

  Ik moet idd zeggen dat deze transfer wel enorm goed geregeld is. Heel goedkoop, heel groot talent. Ik moet zeggen dat ik nog nooit van Milik gehoord had voordat hij naar Ajax kwam. Dikke plus voor Overmars (mag ook eens gezegd worden) en natuurlijk degene die hem ontdekt heeft en aanbevolen heeft.

 2. The Future of 020

  Milik is denk ik uiteindelijk een veel betere aankoop geweest, ben blij dat hij is gehaald ipv Eto’o… Die gozer had Ajax alleen maar klauwen met geld gekost. En nu heb je met Milik, waar niemand ooit van had gehoord en geweldig talent binnen gehaald! Chapeau!!

  1. SteffanAFCA

   Eto’o had teminste wel meteen in de basis gestaan haha, maar serieus, 100% eens met je!

 3. heinp

  Marc Overmars was al bezig met hem toen hij nog in Polen speelde, maar hij voor de Duitsers, altijd gruwelijk fout.
  Dus Overmars kreeg al terecht zijn bonus.Zo Spaan, weet je dat ook weer.

 4. Macky

  Gelijk een bonus geven is ook overdreven en al die miskopen dan krijg Ajax dan een schadevergoeding van die ontdekkers van die flut spelers zijn/waren die niet functioneren

 5. Gert Ajax

  Lijkt mij beter om met deze conclusies nog even te wachten!Lijkt een goede spits voor Ajax te zijn maar aan het einde van het seizoen kunnen we de balans pas echt maken.

Comments are closed.