‘Sponsoring jeugd gaat Ajax ook nog eens zo’n drie miljoen opleveren’

Ajax presenteerde vandaag Ziggo als nieuwe hoofdsponsor. Het kabelbedrijf betaald de komende 4 jaar jaarlijks 8 miljoen euro plus 2 miljoen variabel voor het sponsoren van het eerste elftal en Jong Ajax. De jeugdopleiding is los getrokken van deze deal. Sportmarketeer Bob van Oosterhout verwacht dat Ajax met die jeugdopleiding nog wel eens zo’n 2,5 á 3 miljoen moet kunnen binnenhalen, zo verteld hij tegenover AjaxShowtime. Volgens hem zijn er genoeg bedrijven die de jeugdopleiding van Ajax willen sponsoren.

‘Ik denk dat Ajax toch wel minimaal drie miljoen euro moet kunnen binnenhalen. Veel bedrijven die zich richten op talentontwikkeling zullen geïnteresseerd zijn. Een bedrijf als Randstad zo een geweldige kandidaat zijn met zijn jeugdcompetenties. Het is in mijn ogen het mooiste als de jeugd in dezelfde shirts speelt als het eerste elftal, maar dat is in dit geval een financiële kwestie geweest. Het is jammer dat Ziggo niet het totale pakket voor zijn rekening neemt’, aldus Van Oosterhout.

Bron: AjaxShowtime

Related posts

3 Comments

 1. AFCAMAURANBOYSVAK410

  Lekker dan! Zo hoort t kampioen worden en geld krijgen daarvoor en nog een goede oplevering van de sponsoring!

 2. Macky

  Das lekker 3 milj die je gelijk weer in de jeugd kunt stoppen en nog meer talenten kunt opleiden

  1. SteffanAFCA

   Liever een leuk spelertje voor het eerste, de jeugd zit nu wel redelijk goed, maar hebben we pas over een aantal jaar wat aan

Comments are closed.