Media unaniem: Ajax maakte reklame en ging eervol ten onder

Ondanks de nederlaag gisteravond tegen Barcelona heeft Ajax met het vertoonde lef en spel alom lof geoogst. Trouw schrijft dat Ajax zich dapper weerde maar dat het negende verlies in vier jaar tijd tegen een grote Spaanse club toch onafwendbaar bleek. Barcelona was gedreven, aldus de krant en dat gaf volgens hen de doorslag. “Zoiets bepaalt, zo bleek, het resultaat. En niet wat de kleinere tegenstander probeert, hoe leuk dat gisteren soms ook aandeed.”

De Telegraaf kopt ‘Reclame in de Arena’ en concludeert dat het vertoonde spel van Ajax houvast biedt voor de missie om voor de vijfde maal op rij kampioen van Nederland te worden. “Ajax speelde de eerste 35 minuten zoals Frank de Boer had geëist met durf, maar werd genekt door scheidsrechter Pedro Proença en een blunder van Jasper Cillessen”, aldus de krant.

Het Algemeen Dagblad trekt de vergelijking met Ajax-Barcelona van vorig seizoen, toen Ajax wel met 2-1 wist te winnen. “De fans in de Amsterdam ArenA moeten een déjà vu hebben gekregen, want de Ajacieden joegen de sterspelers uit Spanje op, waar dan ook op het veld, balancerend op het randje, en soms erover”.

Related posts

15 Comments

 1. Michielafca

  Je koopt er helaas weinig voor. En tegen Cambuur is het natuurlijk weer een ander verhaal en speelt Ajax weer in de positie waar Barcelona gisteren in verkeerde. Ben wel benieuwd hoe het nu zit met Ajax in de CL en onterechte penalty’s tegen krijgen en 100% penalty’s voor überhaupt niet krijgen. Er zit gewoon een rode lijn in nu, lijkt mij niet helemaal de bedoeling.

 2. lezerG

  Lees even de teksten van de spelers van nà de wedstrijd: tevreden na giede eerste helft, goed en fel gespeeld, dit is het ware ajax, blabla. We hebben goddomme verloren!

 3. hansjmn

  Kwestie van mentaliteit en wilskracht op te blijven gaan te knokken voor elke meter, voetballen kunnen ze best wel! De gemakzucht moet er uit! Het moet vrolijk worden, lachende gezichten wil ik zien!!! Zagen jullie Real Madrid in de pauze voor ze het veld in gingen..,, lachend en vol zelfverzekerdheid !! Daar gaat het om! Frank en vrij spelen, binnen kaders !! Dat weer wel

 4. barkes88afca

  En nu proberen deze lijn door te trekken in de competitie! Anders ben ik bang dat we het aan het einde van de rit voorronde CL moeten doen, aangezien de lampjes zelfs al hun slechte wedstrijden winnen!

 5. PvL020

  Ga nu niet verwachten dat we Barcelona oprollen of met kleine cijfers verslaan. Vorig jaar was Barca al geplaatst en was Messi er niet. Ik baalde zeker gisteravond want er had meer in gezeten, maar dan liever zo verliezen dan het slechte apel aangluren van de late weken. Met El Ghazi in de aanval zijn we veel dreigender… Kunnen we dit nu ook in NL en de Europa League opbrengen wordt het weet leuk

  1. f-side64

   nou zo goed waren ze niet met al hun sterren als de scheids gewoon correct was geweest had ajax met de rust voor moeten staan en barca had met 10 man in de 2de helft moeten spelen hands van alba geel overtreding alba geel 2 x geel is rood

   1. PvL020

    Heb je ook weer gelijk in. Maar dat zeg ik de scheidsrechters beschermen de grote clubs. Dus barca speelt met 12 man en wij met 10

     1. tothefuture

      Je hebt verder Sigi wel gevolgd in zijn spel? Heel vaak kwam de bal door zijn storende werk daarna in bezit van Ajax in de eerste helft. Door zijn inzet was de daaropvolgende pass van Barcelona heel vaak slecht.

 6. AFCAoostNL

  Eindelijk weer opportunistisch voetbal met drang naar voren, niet dat tikkie terug Jaap

 7. ElSalvador

  We hebben onze jongens voor het eerst dit seizoen zien strijden, waarvoor hulde. Nu maar afwachten of deze lijn in de Nederlandse competitie en EL kan worden voortgezet.

 8. kLASSE20

  Niets meer dan complimenten voor de jongens maar er sprong er eentje duidelijk bovenuit en dat was el ghazi… Iedereen heeft het maar over depay maar wacht maar tot el ghazi nog een jaar verder ontwikkelt is

 9. Jari1995

  Had totaal niet verwacht dat we winst zouden boeken of een punt gingen pakken. Dat we hebben verloren zegt niet dat er geen lichtpuntjes waren toch? Dat mensen nu ineens gaan roepen dat Barca Barca niet meer is en Messi alles beslist, pfff. In mijn ogen heeft Ajax het gewoon redelijk goed gedaan. Jammer dat je verliest door persoonlijke fouten. Wordt aangewerkt!

Comments are closed.