Ajax verliest met 0-2 van Barcelona en is uitgeschakeld in CL (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond niet weten te winnen van Barcelona. Na een sterke eerste helft gingen de Ajacieden toch met een 0-1 ruststand de kleedkamers in. In de tweede helft had invaller Milik de 1-1 op zijn hoofd maar zijn kopbal raakte de paal. Het was uiteindelijk Lionel Messi die zijn tweede treffer scoorde en de wedstrijd op slot gooide. Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League.

Ajax begon zeer goed aan de wedstrijd en toonde meteen vanaf het eerste fluitsignaal inzet. Na vijfentwintig minuten kreeg Ajax drie kansen om de score te openen. Eerst was het Lucas Andersen die zijn schot zag geblokt en kort daarop kreeg Kolbeinn Sigthorsson de kans op de 1-0 maar hij faalde. De grootste kans was voor Davy Klaassen wiens prachtige schot maar ternauwernood kon worden gekeerd door doelman Ter Stegen. In de vijfendertigste minuut kwam Barcelona toch op voorsprong. Jasper Cillessen werkte een vrije trap van Messi uitstekend zijn doel uit maar op de voorzet die daarna volgde verkeek de doelman zich volkomen. Op de rand zestien greep Cillessen mis en de voorzet van Bartra kon door Messi vrij simpel in het doel worden gekopt.

In de tweede helft kreeg Ajax minder grip op het duel en de wissel van Sigthorsson voor Milik was een logisch vervolg in de zestigste minuut. Kort daarop kopte Milik, uit een voorzet van Serero, de bal op de paal en ontsnapte Barcelona. Een waar slotoffensief van Ajax kwam er niet meer en dat had mede te maken met de rode kaart voor Joel Veltman. De verdediger haalde Messi opzichtig onderuit en dat betekende de tweede gele kaart waardoor Veltman vroegtijdig kon gaan douchen. In de slotfase was het opnieuw Messi die scoorde uit een voorzet van Pedro en de wedstrijd definitief op slot gooide. Door de nederlaag is Ajax uitgeschakeld in de Champions League en kan het zich gaan richten op de derde plek die recht geeft op Europa League voetbal.

Ajax – FC Barcelona 0-2 (0-1)

’36 Messi 0-1
’76 Messi 0-2

Scheidsrechter: Proenca (Por)
Toeschouwers: 52.117
Gele kaarten: El Ghazi, Moisander (Ajax), Mascherano, Alba, Alves (Barcelona)
Rode kaarten: Veltman (Ajax)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen, Thulani Serero(/80 Stefano Denswil), Lucas Andersen, (/72 Jairo Riedewald), Anwar El Ghazi, Kolbeinn Sigthórsson,(/62 Arek Milik), Lasse Schöne.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Alves,(/83 Correira) Bartra, Mascherano, Alba; Busquets, Rakitic,(/80 Rafinha) Xavi; Luis Suárez, Messi, Neymar(/75 Pedro)

Stand Groep F
1. PSG 4-10
2. Barcelona 4-9
3. AJAX 4-2
4. Apoel 4-1

1106ajaxbarca 1106ajaxbarca1 1106ajaxbarca2 1106ajaxbarca3 1106ajaxbarca4 1106ajaxbarca5 1106ajaxbarca6 1106ajaxbarca7 1106ajaxbarca8 1106ajaxbarca9 1106ajaxbarca10

Foto’s: Proshots/Jasper Ruhe

Related posts

26 Comments

  1. EvdB

   Idd maar ja…..
   Weer zo’n Zuid-Europese scheids. En je weet wat daar vandaan komt is niet onpartijdig.

 1. Velibor

  Moet eerlijk zeggen dat de eerste helft me wel mee viel,jammer dat je 2 van die goals tegen krijgt door onbenullige fouten en jammer dat nr9 begon die gast heeft 0,0 zelfvertrouwen en kunnen ze beter gaan gebruiken als breekijzer want nu heeft ie het echt even niet en kon je zien dat techniek behoorlijk te wensen overlaat.

  1. cabfred

   Velibor ben je ajacied of niet… Nr 9.. Weet je niet eens de namen.. Ajax speelde fantastisch… Die scheids was gewoon bang… Topper ajax trots op jullie!!!

    1. Velibor

     En daarbij weet je wel hoe lang zen naam is,die is net zo lang als het duurt tot ie scoort en eigenlijk snap ik niet waarom ik op zo’n opmerking reageer want volgens mij ben jij vh blindeninstituut

 2. jacq64

  Wat is er nieuw? Maar we mogen ook gewoon wel eens scoren hoor, zo kun je goed spelen tot je een ons weegt. Net als uit bij Hapoel moet je er gewoon meer uit halen. Maar probeer dit spel nu eens door te trekken naar de competitie en je staat gauw weer bovenaan.

  1. coenie

   Begin eerst maar met een spits die, als hij aangespeeld wordt, geen 3 minuten nodig heeft om de bal te controleren. Die bal sprong elke keer van zijn voet. 🙁

 3. LauAjax

  Goed gespeeld, had misschien meer ingezeten. In ieder geval met een goed gevoel de volgende wedstrijd tegemoet!

 4. sabrina

  Het begint te wennen he zulke scheidsrechters.. Deze man mag best een enkeltje maan krijgen. Pfff prutser

 5. sammie

  Ajax heeft ten minste inzet getoond dat willen wij zien alleen ik snap niet wat de boer in sigi ziet ajax moet een keer een speler kopen die jan afmaken en de schijts was k

 6. ajacied078

  milik was in 2 minuten gevaarlijker dan sigi over 70 dus keuze lijkt me niet meer zo moeilijk

 7. Velibor

  Wat een gezeik over die scheids,als je die 2 fouten niet maakt heb je minimaal een punt,gewoon domme pech en andere spits graag in de basis tenminste volgende paar wedstrijden proberen want dit schiet niet op zo,begin je net te denken dat ze kans maken komt er weer een foutje,goal daarna doet iedereen zen stinkende best om gelijkmaker te maken,nog een foutje en hup afgelopen,staan ze daar na afloop weer met een druppel aan de neus, ja we waren bijna gelijkwaardig ,niet dus ,maar goed zal wel gefrustreerd klinken maar dat was ik ook gisteren. Ajax zal altijd men clubje blijven maar op het moment oogt het een beetje als een Ferrari met een fiatmotor,dat ziet er nog wel mooi uit maar je wordt links en rechts ingehaald! Maar goed vh weekend weer Cambuur ,yeahhhh!

  1. jacq64

   Ingehaald door wie? Barca? RM? BM? De clubs die het internationale voetbal om zeep helpen?

   Scheids mat met 2 maten, zoals ze altijd doen.

 8. neslopu

  Trots op de boyz… Al hadden ze wel een penalty verdiend!! Nu knokken om verder te komen in europa …

Comments are closed.