Vertrokken talent Anderson: ‘Bij Ajax blijven was geen optie’

Djavan Anderson verliet afgelopen zomer de jeugdopleiding van Ajax en maakte de overstap naar AZ. Spijt heeft hij vooralsnog niet van die beslissing. ‘Ik had niet het gevoel dat Ajax helemaal geen perspectief voor me zag. Toch denk ik mijn kansen bij AZ groter zijn’, zo verteld hij op de webiste van zijn nieuwe club.

‘Zonder een vergelijking te maken met Ajax heb ik besloten om voor deze stap te kiezen. Ik had trouwens helemaal niet verwacht dat AZ me wilde hebben. Ik speelde een paar duels mee bij Jong Ajax in de Jupiler League, dan reken je hier niet op. Er is wel vaker interesse geweest, maar AZ was direct heel concreet. Earnest Stewart vertelde me dat ze echt plannen hebben met mij. Dat was leuk.’

Zijn omgeving verdeeld over de overstap. ‘De één zei: ‘Doen!’ De ander juist: ‘Nog een seizoen afwachten bij Ajax.’ Dat laatste advies vond ik geen optie, want volgende zomer zou ik transfervrij zijn. En als je dan transfervrij door een club wordt binnengehaald, weet je nooit zeker dat ze je écht willen hebben.’

Vooralsnog komt hij ook bij AZ niet aan de bak. De middenvelder zit deze zondagmiddag tegen Excelsior op de bank bij AZ.

Bron: AZ.nl

Related posts

6 Comments

    1. AFCA my World

      Zo groot talent vond ik hem ook niet, bovendien heeft Ajax genoeg jonge middenvelders lopen,dus zie hem terugkopen niet zo snel gebeuren!

Comments are closed.