Statement AFCA Supportersclub over hoeveelheid kaarten uitvak PSG – Ajax

Met grote verbazing en teleurstelling vernamen wij deze week het nieuws over de slechts 850 kaarten die Ajax krijgt toebedeeld voor de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain (25 november). Ajax en de supporters hadden graag gezien dat het uitvak in Parijs gevuld zou zijn met 2200 Ajacieden, zoals de regels van de UEFA ook voorschrijven.

Ajax roept supporters zonder toegangsbewijs op vooral niet naar Parijs af te reizen. Er schijnt nu al zelfs een noodverordening te zijn afgekondigd. Veel supporters, die waarschijnlijk straks geen kaartje hebben kunnen kopen, hebben echter al een trein- of busreis en accommodatie geboekt. Hoe gaan de Fransen dit probleem oplossen?

De AFCA Supportersclub kan in deze kwestie helaas weinig doen. Wij hebben het oproepen tot een boycot zeer serieus overwogen. Echter, oproepen tot een boycot heeft nauwelijks zin, omdat Ajax hiermee de enige partij is die daar de dupe van zal zijn. De Franse autoriteiten zal het niet veel uitmaken en zien waarschijnlijk zelfs liever geen supporters naar de Franse hoofdstad komen. Wij willen uiteraard ook niet de toon zetten dat dit de gewoonte gaat worden.

Ajax supporters zijn weer eens de dupe van instanties die zich laten leiden door angst. Parijs, een zogenaamde wereldstad kan de komst van een paar duizend voetbalsupporters niet eens fatsoenlijk faciliteren. Dit terwijl de Fransen gewoon welkom waren in Amsterdam zonder restricties. Het is een schande.

Wij wensen de Fransen en in het bijzonder de Parijse autoriteiten veel succes met het organiseren van het EK2016. Een EK organiseren terwijl je voor 1 wedstrijd niet eens 2200 supporters kan faciliteren.

Tot slot willen wij alle Ajax supporters graag wijzen op een van de belangrijkste grondrechten van de Europese Unie, namelijk het vrij verkeer van goederen en personen:

Het vrije verkeer van personen is een grondrecht dat door de verdragen voor alle burgers van de Europese Unie (EU) wordt gewaarborgd. Dit vrije verkeer wordt mogelijk gemaakt door de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht zonder binnengrenzen.

Wij zijn zeer teleurgesteld.

Bestuur AFCA Supportersclub

Related posts

10 Comments

 1. Bastoflex

  Is toch schandalig dat een grote club als PSG dat in de champions league meespeelt en daar geen onbekende is blijkbaar geoorloofd kan verkopen de supporters van de tegenpartij niet te kunnen opvangen?

  1. EvdB

   Had je anders verwacht. Fransen zijn onbetrouwbaar. Kijk maar eens naar de EU en in de politiek.

 2. maronies

  dit hebben ze al eerder geflikt bij andere clubs. vind raar dat uefa niet ingrijpt.
  maar ja die hebben over 2 jaar de overheid nodig in frankrijk

 3. Velibor

  Wat ik hiervan vind is mijn woordenschat te klein voor,wat een arrogante losers zijn die Fransen toch,bah

Comments are closed.