Ajax imponeert niet tegen Urk in bekerduel: 0-4 (incl. foto’s)

Ajax heeft deze dinsdagavond het duel in de derde ronde van de KNVB beker met 0-4 gewonnen uit bij Urk. Voor rust tekenden Duarte en Milik (2x) voor de doelpunten waarbij één treffer viel uit een penalty. Ricardo Zivkovic sierde zijn debuut in de tweede helft op met een treffer. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde hij zijn eerste doelpunt in het eerste elftal.

Ajax speelde met jongeling Riechedly Bazoer als debutant in de basis en begon uiterst zwak aan het duel met Urk. Urk deed wat het belooft had; vanaf minuut één probeerde het Ajax onder druk te zetten en zowaar kwamen de amateurs uit de hoofdklasse enkele malen gevaarlijk in de buurt van Ajax-doelman Boer, mede door slordig verdedigend werk van o.a. Denswill. Na een half uur leek de pijp leeg bij Urk en sloeg Ajax tot driemaal achter elkaar snel toe. Lerin Duarte brak in de 34e minuut de ban. De middenvelder zette zich met een goede aanname na een voorzet van gelegenheidsaanvoerder Davy Klaassen vrij voor de goal en mikte simpel raak: 0-1. Duarte werd niet veel later opnieuw gevaarlijk in de zestien. Hij kon alleen op onregelementaire wijze nog gestopt worden: strafschop. Arek Milik wist wel raad met het buitenkansje. In de 40e minuut was de Pool opnieuw trefzeker. Hij knikte een voorzet van Queensy Menig hard binnen: 0-3.

Na rust waren er weinig hoogtepunten te zien. Urk kwam er een enkele keer weer knap uit en kreeg zelfs twee grote kansen waarbij er eenmaal zelfs de lat werd geraakt. In de slotfase gaf Zivkovic de score nog enig aanzien: 0-4. Vlak voor tijd leek Urk nog aan een eretreffer te gaan maken, maar de bal vloog uiteindelijk naast het doel van het pover spelende Ajax.

App-gebruikers: bekijk de foto’s op onze website www.AjaxFanzone.NL

1028urk-ajax1

Heel Urk is zowat uitgelopen: 4500 toeschouwers

 

1028urk-ajax3

Traditiegetrouw speelt de 2e doelman in het bekertoernooi

1028urk-ajax2

 Een feestje, ook voor de lokale jeugd

1028urk-ajax4

Milik prikte er weer twee binnen

1028urk-ajax5

 

1028urk-ajax6

1028urk-ajax8

1028urk-ajax7

Urk-Ajax 0-4 (0-3)
34. Duarte 0-1
36. Milik 0-2 (pen.)
39. Milik 0-3
86. Zivkovic 0-4

Opstelling Urk: Koffeman, Snoek, Kramer, Lindeboom (’50 Nagel (’69 Hakvoort)), Brands, De Boer (’63 Nentjes), Van Sloten, Nagel (’69 Hakvoort), Snoek, Tol, De Boer (’63 Nentjes)

Opstelling Ajax: Boer, Ligeon, Van der Hoorn, Denswil, Viergever, Klaassen (67 El Ghazi.), Bazoer, Duarte, Menig, Milik (46. Zivkovic), Kishna

Related posts

16 Comments

 1. arjan

  Ik weet t niet hoor maar Denswil is niet beter dan Moisander. Kishna is niet beter dan el Ghazi en de beste van t veld wordt eruit gehaald. (Milik)

  1. Emilio4Ajax

   Hij was het enige lichtpuntje, maar ging op afspraak van het veld voor zivkovitch…

  2. AFCA my World

   Van der Hoorn is beter als die niksnut/luiaard Denswil. Kishna is over het paard getild en totaal uit vorm!

 2. Emilio4Ajax

  Wordt er doodziek van als ik dit weer zie. Vraag me af waar we mee bezig zijn, maar volgens mij is dr iets verkeerd met de fisieke en geestelijke gesteldheid van de spelers. Een instelling van lek me versje. Geen snelheid met de bal, geen snelheid zonder bal, te lage balsnelheid, verkeerde balaannames die het spel vertragen in plaats van versnellen, geen lef, geen spelvreugde…moet ik nog doorgaan? Begrijp dr niets van…. Niets van zivkovitch..niets van…Frank kan beter de -A1 opstellen…

 3. ajaciedpiet

  Ik als ajacied in hart en nieren hoopte toch stiekem dat Urk een goaltje zou meepikken. Al staan we 4-0 voor en ze maken een goal is voor ons geen schande, voor hen is het een hoogtepunt van de eeuw.

 4. Emilio4Ajax

  Zeker na de eerste 20 minuten tegen GAE was er hoop op verbetering, maar de reserves die een kans krijgen willen zeker niet in Ajax1 spelen. Was in ieder geval niets van te merken. Zou daarom goed zijn als Ødegaard komt. Komt er mischien wat meer vuur in het spel van Ajax…;)

 5. Nielsz.AFCA

  En op de tribunes van Urk zat een man heel trots te vertellen hoe “geestig” hij die actie van de speler van urk vond. HAHHA

 6. Gero77

  Wat zei ik afgelopen week ook weer over mentaliteit? 0-4 en hoe?!……. Schaam je ajax…..

 7. steddie eddie

  wat een natte kranten zeg viergever duarte en met name deswil ppppffff lichtpuntje menig mooie voetballer en het gemak waarmee bazoer voetbald mooi om te zien

Comments are closed.