‘We moeten Urk gewoon oprollen: Menig en Milik starten in basis’

Voor het eerst in de geschiedenis speelt Ajax morgen om 18:30 uur een officieel duel tegen SV Urk. Sportpark De Vormt is al enige tijd stijf uitverkocht. ,,We moeten een grote uitslag neer kunnen zetten”, zo meent Frank de Boer.

Toch neemt De Boer het duel zeer serieus en stuurde zelfs scout Tonnie Bruins naar Urk. ,,Onze scout Tonnie Bruins Slot is naar Urk geweest. Wij als technische staf doen er alles aan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden, en dat willen we ook op de spelers overbrengen. Urk heeft een hecht team, met allemaal Urkers. Het is een vriendenploeg, en een ploeg met karakter. We hebben wat videobeelden van ze bekeken die we ook aan de spelers gaan laten zien. Urk heeft een erg mooie website, net als veel andere grote amateurclubs, waar filmpjes van hun wedstrijden op te zien zijn. Maar natuurlijk moeten we Urk gewoon oprollen.”

,,Spelers die heel veel gespeeld hebben bij Ajax en ook in de interlandperiode actief waren, krijgen twee dagen vrij. Lucas Andersen, Niklas Moisander, Kolbeinn Sigthorsson zijn er bijvoorbeeld niet bij.” Ook Jairo Riedewald krijgt rust.

Iets van zijn basis geeft De Boer al prijs: ,,Queensy Menig en Arek Milik gaan starten. Ricardo Kishna ook, als de reactie op zijn knie na de training van vandaag goed is. Ik heb hem tegen FC Barcelona onder andere ook gewisseld omdat hij in die wedstrijd last van zijn knie kreeg. Daarnaast zit Richairo Zivkovic bij de selectie.”

Bron: Ajax.nl

Related posts

15 Comments

 1. nicks

  Gewoon lekker voetballen boys! Laat zien wat je kunt en geniet en laat ons supporters genieten!

     1. AFCAoostNL

      Hij zegt alleen dat hij zo snel is als een zwarte panter. Niks mis mee gewoon genieten met of zonder gekleurde pieten 🙂

 2. AFC98

  Dat betekend dan wel weer misschien dat sigi komende wedstrijd in de eredivisie (uit m’n hoofd Dordrecht) in de basis staat…

Comments are closed.