Klaassen: ‘Ik moet gewoon scoren maar ben toch tevreden’

Davy Klaassen begon zaterdag met Ajax na het eerste fluitsignaal aan een waar offensief richting het doel van Go Ahead Eagles. De stormloop duurde echter 28 minuten en prompt kreeg Ajax de tegengoal om de oren.  

‘Het begin was inderdaad prima en dat was ook onze intentie. Fel beginnen, druk zetten en scoren. Het kwam allemaal perfect uit tot we die goal tegen kregen. Waarom het dan ineens niet meer loopt is vreemd en je zag dat we gingen twijfelen. Dat ik op slag van rust de 2-1 had moeten maken is duidelijk. Zulke ballen moeten er gewoon in maar al met al ben ik wel tevreden met de 3-1 overwinning’.

Bron: Fox Sports

Related posts

24 Comments

 1. Marcie

  Prima overwinning. Altijd lastig zo’n wedstrijd spelen na een CL duel. Als we de kansen beter afmaken dan heeft niemand het over het soms matige spel.

  1. JCruijff

   Wat een onzin! Op afmaken valt te trainen. Doe dat dan ook. Ik vraag me echt af wat er bij de besloten trainingen allemaal gedaan wordt. Laat de spitsen een half uur afronden met hun ‘chocola’ been. En doe dat elke training. Dan train je 2 uur in de week op afronden en wordt je beter.

 2. JCruijff

  Ik vind het onbegrijpelijk dat je als ploeg druk zet de eerste 28 minuten maar dat je dan na een goal tegen de kluts volkomen kwijt raakt. Ga dan door met druk zetten. Wat me ook opvalt is dat er voortdurend de verkeerde keuzes worden gemaakt. Zien ze die dan niet? Wij op de tribune wel. Ik zet ook mijn vraagtekens bij het beter maken van het team door de technische staf. Ik zie geen progressie bij sommige spelers zoals Veltman, Klaassen, Kishna, Boilesen, El Ghazi. Het voetbal wordt met de week slechter. Het tempo is super traag en in de afronding is het echt een drama. Het enige waar ze echt goed in zijn is de bal op eigen helft rondspelen. Af en toe een bal lang spelen op de spits is kennelijk taboe voor Frank de Boer. Onbegrijpelijk!! Wij worden doodziek van dat ‘handbal voetbal’ we zijn aan het voetballen Frank! Dat betekent veld breed houden met buitenspelers die de achterlijn opzoeken en de bal voorgeven. Vroeger kon een middenvelder de bal blindelings naar links of rechts geven want de vleugels waren bezet. Dat zie ik al 4 jaar niet meer. Dit is geen Ajax voetbal. Ik zit al 35 jaar of langer op de tribune en het wordt elk jaar slechter onder Frank de Boer. Sorry hoor naar het wordt tijd voor een andere trainer due de mannen lekker vrijuit laat voetballen en niet met allerlei opdrachten opzadeld.

  1. ajaxroy

   Zonder de Boer wordt het er echt niet beter op hoor, zeker niet met een matige selectie als die van dit jaar. We hebben alles aan hem te danken en we mogen hopen dat hij nog lang blijft.

    1. JCruijff

     De bedoeling was om Ajax te laten voetballen in de stijl van Barca. Ik zeg je dat is onmogelijk met de huidige selectie. Die missen de kwaliteit daarvoor. Laat ze simpel voetballen met een ruit op het middenveld, en buitenspelers op de flanken. Allemaal leuk bedacht in theorie die positie wisselingen. Maar echt te hoog gegrepen voor deze iPhone generatie. Frank wil dit echter doorzetten en daarom worden wij supporters in de zeik genomen. Niemand vind dut voetbal leuk om te zien.

    1. JCruijff

     Een plan B en een plan C inslijpen bij het team zou ook wel eens welkom zijn als het niet lukt met plan A. Geef eens een paar lange ballen. Laat de spitsen het uitzoeken. Verover de tweede en derde bal. Iedere spits wordt met dit systeem lam gelegd. Een spits moet goede aanvoer hebben om te renderen. Geeft Bergkamp dit niet aan dan? Onbegrijpelijk. Elke nummer 9 bij Ajax is gedoemd te mislukken op deze manier. Ben bang dat dit voor Ricairo Zivkovic ook gaat gelden. Bij iedere andere club zou hij al lang een basis plek hebben! Gek wordt ik er van!

  2. AFCA my World

   Dit roep ik al veel langer en blijkbaar zijn heel veel mensen het met ons eens, ik zou Ron Jans wel eens voor de groep willen hebben,met weinig middelen toch aanvallend en fris spelen,Frank gaat echt wel weg aan het eind van dit seizoen geef Ron de kans,en dan kan Jaap Stam hem weer opvolgen, wij willen: Fris Aanvallend Voetbal Zien, en weer Plezier in het spelletje van de spelers,nu zijn ze bang een fout te maken,en die komen dan ook! Aanvalluh!

 3. tothefuture

  Gewoon goede prestatie d eerste helft. Bleek het jongste elftal te zijn van de laatste 10 jaar. Net 22 jaar gemiddeld. Als ze dan dit het eerste half uur op de mat weten te leggen dan geeft mij dat voldoend vertrouwen voor de toekomst. Je mag hopen dat ze voorlopig bij elkaar blijven maar dat is niet aan Ajax alleen. De spelers moeten ook bereid zijn te investeren. Marc kan nog zo’n leuk salaris uit de hoge hoed toveren, als ze ziende blind zijn voor een andere club hou je niemand tegen. Daarom is het salarisplafond binnen Ajax gewoon heel goed. Dure spelers zijn niet te halen voor Ajax, aan een hoge transfersom hangt direct een hoog salaris en dat is meestal te hoog. Daarnaast komen er mooie pareltjes aan vanuit de jeugd. Als minimaal 1/3 daarvan bij Ajax blijft krijgen we straks meer dan waar voor ons geld. Nu de lijn van vanaf het begin gas geven doorzetten. Op naar een mooie toekomst, to the future.

  1. Velibor

   Help het je hopen maar waar parels zijn heb je ook parelduikers en ook die halen steeds kleinere omhoog en inderdaad die gastjes die vd week tegen jong Barca speelden dat geeft de burger wel weer moed:))

  2. JCruijff

   Deze manier van ‘handbal’ voetbal geeft mij geen enkel goed gevoel voor de toekomst. Barca na willen doen als je zelfs niet eens de basis principes beheerst is lachwekkend en super frustrerend voor mensen als ik die wekelijks op de tribune in de Arena zitten. Basis principes zijn: verdedigen start bij de spits die vol druk zet om de bal te heroveren. De bal met de juiste snelheid en op het goede been van je medespeler inpassen. Bij corners tegen de eerste en tweede paal afdekken en minimaal 1 speler op de middellijn hebben staan. Een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. Positioneel zo gaan staan dat je met je neus naar de goal van de tegenstander staat waardoor je snelheid krijgt in het spel. Ga eens aan deze punten werken Frank de Boer!

 4. Sjapie

  Naar mijn idee is Klaassen echt de beste speler die we hebben op het moment. Gisteren speelde hij ontzettend sterk. Hij loopt veel, corrigeert fouten van anderen en heeft een hele goede steekpass. Koesteren deze man.
  Veltman/Boilesen/Andersson is echt slappe hap. Boilesen presteerde het gister om echt werkelijk he-le-maal niets goed te doen.

 5. tothefuture

  Als je wilt kan je altijd wel negatieve dingen ontdekken, zelfs in een wedstrijd die je overtuigend wint met 8-0 van PSV bijvoorbeeld. De kunst is om positieve zaken te halen uit minder prestaties. Dat geeft iemand meer vertrouwen. Het negatieve benadrukken moet slechts incidenteel gebeuren. Kijk maar gewoon in je eigen werkomgeving. Kishna en Moisander zijn nu gewoon even het lulletje maar dat is na een periode van vertrouwen wat nu even niet voldoende gewerkt heeft. Overigens zou Sigi in de wedstrijd van gister ook beter tot zijn recht zijn gekomen in het eerste half uur. In zijn wedstrijdbeurten is er nog niet zo aanvallend gespeeld 🙂

 6. AFCAoostNL

  Het was beter gister, al is het mischien maar go ahead toch was het weer oppassen want na het tegendoelpunt was er onzekerheid en dat hebben we vaker gezien maar denk mede door het vele lopen en hard werken van bijv Klaassen en milik die een bal kan vasthouden en door de wissels van moisander/denswil en riedewald erbij in ze nu wel in deze situatie van gelijkspel vooruit bleven voetballen “aanvallen”. En dat zie ik toch liever dan dat eeuwige tikkie terug.

Comments are closed.