Denswil: ‘Laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger van Moisander ben’

Stefano Denswil kreeg gisteren toch wel verrassend de voorkeur in de basisopstelling bij Ajax in het duel tegen Go Ahead. Voor de centrale verdediger betekende dit pas zijn eerste minuten in de Eredivisie dit seizoen en dat smaakte uiteraard naar meer. ”Deze wedstrijden zijn voor mij hartstikke belangrijk. Ik wil laten zien dat ik al heel lang een goede vervanger van Niklas Moisander ben. De trainer heeft me beloond voor het feit dat ik blijf knokken en elke wedstrijd met Jong Ajax laat zien dat ik wil spelen”, aldus Denswil tegenover NUsport.

Het geduld opbrengen om te wachten op zijn kans was niet makkelijk, “Ik heb alleen mezelf ermee als ik teleurgesteld ga rondlopen. Natuurlijk heb ik eigenlijk geen geduld, maar ik zal wel moeten. Ik denk vaak: zet me een keer erin. Het heeft lang geduurd, maar ik moet de knop omzetten en laten zien dat ik er sta als Niklas verkocht wordt.” De 21-jarige Denswil heeft een aflopend contract waarbij Ajax een eenzijdige optie heeft om met een jaar te verlengen.

Overigens staat Niklas Moisander na de wedstrijd tegen Urk gewoon weer in de basis, zo laat Denswil weten: “Ik stond er vorig jaar een tijdje in, maar daarna niet meer. Af en toe speel ik een wedstrijdje. Zelfs als ik op Urk fantastisch speel, sta ik weer wissel. Dat is de afspraak, Moisander speelt daarna. Het was mijn doel om tegen Go Ahead niet te veel ballen achteruit te spelen. Dat is gelukt en daar ben ik blij mee.”

Bron: NUSport

Related posts

11 Comments

 1. Gert Ajax

  Ben ook blij dat hij moisander vervangt alleen hoop ik wel dat denswill met beide voetjes op de grond blijft staan!

  1. AFCA my World

   Dat doet hij nog steeds niet, loopt nog arrogant (dus geen Amsterdamse bluf) rond,zie veel liever van de Hoorn,die blijft de hele wedstrijd vechten,terwijl Denswil na 1 goede actie vind dat hij genoeg heeft gedaan! Weg met die arrogante z*k!

 2. vakkie129

  Met enkele schoonheid foutjes heeft hij het naar behoren gedaan .Nu nog de durf om een bal te spelen als hij daar om gevraagd wordt,daar ontbreekt het nog wel bij medere spelers daar heeft de boer nog wel veel werk aan.

 3. jacq64

  We hebben nog lang niet gezien hoe goed hij eigenlijk is. Vergis je niet hè, en dat geldt ook voor Veltman, die jonge jongens hebben steeds in hun hoofd dat één foutje een tegendoelpunt is. Als hij zekerder wordt gaan we nog heel veel lol van hem hebben.

 4. Wintor

  Ik weet dat het nooit gaat gebeuren maar zou garay niet een fantastische verdediger zijn voor ons ajax

Comments are closed.