De Boer bevestigt interesse in Ødegaard: ‘Als ik hem was zou ik voor Ajax kiezen’

De interesse van Ajax voor het Noorse talent Martin Ødegaard is serieus, zo bevestigde Frank de Boer tegenover de Noorse krant VG . De pas 15-jarige aanvallende middenvelder komt al uit voor het eerste elftal van Strømsgodset en speelde inmiddels twee interlands voor Noorwegen. Hij kreeg onder meer uitnodigingen van Real Madrid en Barcelona en heeft tal van Engelse topclubs achter zich aan. Ook Ajax wordt al lang in verband gebracht met het jonge talent maar afgelopen week werd gemeld dat hij voor Liverpool zou gaan kiezen (zie eerdere bericht hieronder).

Ook de vader van de jongeling geeft aan in gesprek te zijn met Ajax. “”Ik heb beelden van hem gezien, het is ongelooflijk wat hij op vijftienjarige leeftijd al doet. Niet normaal dat hij nu reeds op het hoogste niveau speelt in Noorwegen”, aldus De Boer in de Noorse krant. “Van wat ik gezien heb heeft hij een goede dribbel, een geweldige balcontrole en heeft hij scorend vermogen. Het is bijzonder om te zien dat hij dat op zo’n jonge leeftijd al heeft. Als ik hem was zou ik voor Ajax kiezen. Hier krijgt een jonge speler de kans. Als hij voor een Engelse topclub kiest, dan zal hij niet veel kansen krijgen. Bij ons kan hij bij de selectie aansluiten.”

“Bij een club als Madrid zal het een lange tijd duren voordat je eindelijk een kans krijgt. In de Premier League zou hetzelfde gelden als bij Real. Als hij een keuze maakt, zou hij naar Ajax moeten komen. Hier kan hij de volgende stap zetten. Misschien is hij dan als hij 20 of 21 jaar is klaar voor een nieuwe stap omhoog. Bij ons kan hij proberen om in het eerste elftal te komen”, aldus het pleidooi van De Boer.

Zie ook eerdere berichten:
19-10-2014: ‘Ajax kan komst Odegaard vergeten, speler kiest voor Liverpool’
14-10-2014: Odegaard jongste speler ooit in EK-kwalificatiewedstrijd
10-10-2014: Ödegaard ontkent akkoord met Barcelona
07-10-2014: ‘Barcelona nodigt Ajax-doelwit Ödegaard uit voor rondleiding’
06-10-2014: Noorse bondscoach geeft Ödegaard tip: ‘Verhuizen naar Amsterdam’
15-09-2014: Ajax lijkt niet kansloos in strijd om supertalent Ödegaard
31-07-2014: ‘Ajax volgt 15-jarig Noors supertalent Odegaard’

Bron: VG

Related posts

16 Comments

 1. DanielenRico

  Als het Noorse bondscoach zegt:’ Naar Amsterdam verhuizen.’ En zijn vader is eens met Frank de Boer. Dan weet wat het betekent.

 2. AFC98

  Deze jongen is net zo oud als ik ben, dus ik denk niet (als hij überhaupt wel komt) dat hij gelijk bij het eerste aansluit. Ik heb wel een aantal filmpjes van hem gezien en dat zag er heel goed uit! Ik hoop dat hij naar Ajax komt!

  1. tothefuture

   Dat is nu ook net de reden om hem naar Ajax te halen. Rustig brengen met oog voor zijn kwaliteiten. Als je op 16 jarige leeftijd start in jong Ajax is dat ook niet echt fout hoor. Kan je als 17 jarige debuteren in het eerste ( zelfde leeftijd als Cruijff)

 3. DennisTheMenace

  Wat een heerlijk voetballertje is dat zeg, speelt een beetje zaalvoetballerig (á la C. Ronaldo in z’n jonge jaren). Contract aanbieden met garantie op een basisplaats in ’t eerste. Niveau kan ie makkelijk aan.

  1. Emilio4Ajax

   Een probleempje… Hij is 15 jaar…, dus…geen kontrakt. Mag toch niet van de UEFA als ik het goed heb…! ;))

 4. Emilio4Ajax

  Wil wel eventjes kwijt dat ik me afvraag waar de scouting was toen ødegaard z’n debut maakte…?? Dit ventje kan voetballen, 15 jaar of niet…Ga zelf maar kijken op you tube… Wordt nu al vergeleken met Messi en Ronaldo. Woon in Zweden en werk in Noorwegen…doe de Zlatan alsof het niets is. 3 goals, 8 assists in 18 wedstrijden en gedebuteerd in het nationale elftal van Noorwegen… Is de hoop van Noorwegen in bange dagen…;)) Halen en op 10 zetten….Ajax kom op nu ..na Zlatan mogen we ook deze niet missen…;)))

Comments are closed.