Ajax zakt na prima start ver terug tegen Eagles maar wint

Ajax heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van Frank de Boer schoot uit de startblokken, speelde Go Ahead de eerste twintig minuten helemaal, maar verzuimde meer dan één keer te scoren. Toen Ajax gas terug nam kwamen de Eagles helemaal terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kwam het in de tweede helft nog goed, mede door fouten in de Deventer defensie. Uiteindelijk werd het 3-1.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Frank de Boer had zijn elftal voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op diverse plaatsen gewijzigd ten opzichte van het team dat afgelopen dinsdag in Nou Camp startte tegen Barcelona: Stefano Denswil kreeg de voorkeur boven Niklas Moisander links in het centrum en en Jairo Riedewald verving Nick Viergever als controleur op het middenveld. Anwar El Ghazi en Arkadiusz Milik mochten in de aanval starten, in plaats van Ricardo Kishna (niet fit) en Kolbeinn Sigthórsson. „Hij doet het goed op de training en Kolbeinn heeft de afgelopen weken veel gespeeld”, was de uitleg van De Boer.

Ajax startte fel en zette Go Ahead direct vast. Dat resulteerde direct in enkele kansen. Anwar El Ghazi zette Ajax na tien minuten op voorsprong nadat Arek Milik de paal had geraakt. Een grote overwinning leek in de maak maar Ajax verzuimde het overwicht uit te drukken in doelpunten. Milik (schot over en schot op doelman Cummins) en Klaassen (schot van dichtbij op de keeper), lieten kansen liggen. Toen de storm ging liggen kroop de ploeg uit Deventer uit de schulp en had bijna direct succes met een verre knal op de lat van Deniz Türüc. Toen even later Riedewald opzichtig in de fout ging lanceerde Sanders Duits de op snelheid liggende Fernando Lewis. Ricardo van Rhijn was te laat: 1-1. Toch was de grooste kans voor rust voor Ajax. Lucas Andersen gaf een prima pass op El Ghazi die van dichtbij z’n tweede moest maken, maar de bal volledig verkeerd raakte.

Van Rhijn stond aan de basis van de 2-1 met een scherpe voorzet op Milik. De Pool liet zien een echte killer te zijn: 2-1. De wedstrijd leek daarmee in een impasse te zitten. Go Ahead was dichtbij een treffer maar Cillessen tikte de bal knap uit de bovenhoek. Een verdedigingsfout van invaller Alex Schalk hielp Ajax in het zadel: Lasse Schöne benutte simpel het buitenkansje: 3-1.

Ajax-Go Ahead 3-1 (1-1)
10. El Ghazi 1-0
28. Lewis 1-1
56. Milik 2-1
75. Schöne 3-1

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Riedewald (77. Duarte), Andersen (84. Zimling); Schöne, Milik, El Ghazi (77. Sigthórsson)
Wissels Ajax: Boer, Moisander, Duarte, Viergver, Zimling, Sigthórsson, Menig

Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Vriends, Van der Linden, Nieuwpoort, Wijnaldum (28. Schenk); Overgoor, Rijsdijk, Duits (71. Schalk); Türüc, Kolder (82. Ten Den), Lewis

Related posts

8 Comments

 1. josgoudvink

  Josgoudvink.

  Ze waren slecht vanavond. Uiteindelijk verdiend gewonnen maar voor hetzelfde geld hadden ze punten laten liggen want Go Ahead kreeg nog een paar goeie mogelijkheden.

 2. afcajax14

  Ik vond ze goed voetballen!! Jammer van die tegengoal, maar eindelijk eens een wedstrijd gezien waar ze niet zoveel achterin aan het tikken waren maar gewoon naar voren gingen en de aanval zochten. Met milik hebben we ook een goede spits hoor heeft veel meer dreiging en is beter in de kleine ruimtes. Ik ben al met al tevreden over deze wedstrijd. Er kan nog wel hier en daar wat beter want ze maken nog teveek foute keuzes maar het gaat weer de goede kant op. Op naar nummer 5!!

 3. AFCA my World

  Ben benieuwd wanneer het goed komt, net als de laatste tijd drama,je kunt de wedstrijd al vroeg beslissen en dat laat je na,vervang het hele elftal maar!

 4. brabo_ajacied

  Eindelijk wordt er eens wat sneller naar voren gespeeld. Frivole spelers maar erg weinig balafpakkers. Van Rijn stond weer van te ver af te dekken en Boilesen is levensgevaarlijk voor eigen verdediging. Ongelooflijk hoeveel ballen hij onnodig inlevert bij de tegenstander.

 5. Jari1995

  Misschien ben ik de enige. Maar als Milik aan de bal is heeft het iets weg van Zlatan (periode bij Ajax). Dreiging naar de goal en snel reageren in korte ruimte.

 6. pietprecies

  Het was vooral de nervositeit en gebrek aan vertrouwen dat het uiteindelijk inzakte maar ik heb een veel beter Ajax gezien dan de andere wedstrijden, Klaassen had die bal echt moeten scoren maarja, in de gretigheid en angst om te missen maait ie juist over een bal heen, als het vertrouwen en de rust er is dan gaan dat soort ballen ook gewoon binnen let maar op, de stijgende lijn hebben ze nu hopelijk gevonden zonder houten Klaas Sigthorsson, zimling, viergever en moisander. Moisander kan best aardig voetballen maar laatste wedstrijden of eigenlijk heel het seizoen al speelt hij slecht. Goed van FdB dat hij ten minste durft in te grijpen. Ik dacht wel dat hij dat wel zou durven en maar goed ook

  1. tothefuture

   Gemiddelde leeftijd 22 jaar dus niet zo gek dat ze nog niet terugvallen op ervaring na een tegenslagje.

Comments are closed.