Ronald de Boer: ‘Hiddink is 67 jaar. In mijn ogen is hij klaar’

Het Nederlands Elftal werd tijdens het WK in Brazilië nog knap derde, maar het EK in Frankrijk lijkt na de nederlagen tegen Tsjechië en IJsland ver weg. Ronald de Boer denkt dat bondacoach Guus Hiddink de boel niet meer op de rit gaat krijgen. “Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan om het goed te maken. Maar de druk op de schouders van Guus wordt gigantisch, want de kritiek was er al toen hij werd aangesteld. Met alle respect voor Hiddink, hij is 67 jaar oud. In mijn ogen is hij klaar’, aldus het harde oordeel van De Boer.
Toch krijgt niet alleen de bondcoach de schuld van het dramatische voetbal van Oranje. Volgens De Boer gaf Oranje tegen IJsland niet de volleidge honderd procent inzet. “Ik heb altijd gezegd dat wanneer je vijf procent minder geeft dan je tegenstander, het gat onoverbrugbaar is”, aldus De Boer tegen Sky Sports. “Als je normaal gesproken alles geeft dan ben je de betere ploeg en maak je het verschil. Maar als je ook maar vijf procent minder geeft, of drie procent, dan heb je het al moeilijk. En ik denk dat dat is gebeurd bij dit team.”

De Boer heeft ook al een opvolger in gedachten: Ronald Koeman. “Ronald Koeman stond klaar om het over te nemen, daar was hij heel uitgesproken over. Hij wilde de baan graag hebben. Natuurlijk heeft Hiddink een mooie loopbaan gehad, maar zijn ideeën zijn ouderwets en achterhaald. Koeman heeft bij feyenoord laten zien een team te kunnen bouwen. Hij kent de mentaliteit van de jonge jongens. Guus is meer een people manager die graag een arm om iemand heen slaat. Maar deze jongens hebben meer sturing nodig.”

Related posts