Ook bij Urk problemen rond verlichting bekerduel Ajax

In de vorige ronde om de KNVB beker zorgde problemen met de verlichting er uiteindelijk voor dat JOS Watergraafsmeer niet op het eigen sportpark Drieburg kon spelen. Ajax speelt de volgende ronde wederom tegen een amateurploeg; SV Urk en ook dit keer is er gedoe over de lampen.

“Wij hebben 300 lux en de eis is 800 lux, maar we kunnen dispensatie krijgen om 500 lux te gebruiken. Dus we moeten 200 lux bijplaatsen”, aldus de voorzitter van SV Urk; Gerrit Meun, tegenover Ajax Life. Om de lichtsterkte op te schroeven moet de club behoorlijk in de buidel tasten. “Het is financieel een behoorlijke investering. Met degene die over het licht gaat wil ik een aantal dingen doornemen en kijken wat we er financieel nog aan kunnen doen.”

Uitwijken naar een ander stadion is voor de Urk-voorzitter geen optie. “Wij gaan absoluut niet uitwijken. We krijgen Ajax natuurlijk niet iedere week op ons sportpark. We willen er hier gewoon een mooi feest van maken. En dat gaat ook lukken.”

De KNVB laat tegenover Ajax Life weten dat 300 lux in de vorige ronde voldoende was voor tv-uitzending op FoxSports maar dat het onvoldoende is  voor een live-uitzending. “Om de kwaliteit van bekervoetbal op televisie te waarborgen heeft de KNVB met de betreffende clubs afspraken gemaakt over de vereisten waaraan de verlichting moet voldoen. In deze richtlijnen is opgenomen dat voor samenvattingen geldt dat in de derde ronde van de KNVB beker een verlichtingssterkte van 300 lux voldoende is en voor live wedstrijden is 500 lux een vereiste. Dat zijn de richtlijnen die met de clubs en zendgerechtigde zijn afgesproken”, aldus de KNVB-woordvoerder.

Bron: AjaxLife

Related posts