Van Rhijn denkt ondanks stijgende lijn nog niet aan Oranje

De komende week staat er weer interland voetbal op de kalender, maar Ricardo van Rhijn traint ‘gewoon’ bij zijn club. De rechtsback heeft de weg naar boven weer gevonden de laatste weken en dus komt de vraag wanneer een uitverkiezing voor Oranje weer gaat volgen? ‘Ik zie en lees van alles, maar niet met de gedachte of hoop dat ik bij het Nederlands elftal zit. In mijn begintijd bij Ajax was alles hosanna, dat probeer ik weer een beetje terug te krijgen. Ik moet zorgen dat ik deze stijgende lijn doortrek en hopen dat dat goed genoeg is voor Oranje. Maar dat is nu nog niet aan de orde’, aldus Van Rhijn op Ajax.nl.

‘Ik heb de voorbereiding op dit seizoen grotendeels gemist, maar ben fit en goed aan de competitie begonnen. Ik zit goed in m’n vel. Misschien omdat ik de druk voor mezelf niet te groot maak. Vorig jaar was ik vaak gefocust op dingen die níét goed gingen. Dit jaar heb ik, misschien ook door die mindere periode, meer zelfvertrouwen’

Bij Oranje heeft Van Rhijn te maken met concurrentie van Gregory van der Wiel en Daryl Janmaat en daarnaast werd Paul Verhaegh eerder door Van Gaal ook meegenomen naar Brazilië. De laatste interland van de 23-jarige Van Rhijn dateert alweer een jaar geleden: het vriendschappelijke duel uit tegen Portugal op 14 augustus 2013 (1-1).

Bron: Ajax.nl

Related posts