Urk gooit kaarten bekerduel in de vrije verkoop

Ajax heeft van de KNVB, naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale, een straf gekregen voor het eerstvolgende uitduel in het bekertoernooi. Ajax mag op dinsdag 28 oktober geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Urk.

Urk heeft echter in overleg met Ajax en de KNVB toch besloten om tussen de vijfhonderd en zevenhonderd kaarten in de vrije verkoop te gooien. De voorzitter van Urk is zich bewust van het feit dat er nu ook Ajax-fans aanwezig kunnen zijn bij het duel. ‘Dat begrijpen wij heel goed maar hier kunnen wij vrij weinig aan doen. De vrije verkoop zal plaatsvinden in onze kantine en mochten wij twijfelen of een persoon uit Amsterdam of omgeving komt dan zullen wij om een legitimatie vragen’.

Toch verwacht de voorzitter dat er wel degelijk supporters uit Amsterdam aanwezig zullen zijn. ‘Heel Urk kijkt uit naar deze wedstrijd en wij gaan er een mooi feest van maken. Als er Ajax-supporters aanwezig zijn met een legaal verkregen kaartje dan kunnen wij weinig doen. Ik hoop alleen dat ze dan lekker samen met ons er een mooi feest van maken’.

Bron: VI

Related posts