Ronald de Boer: ‘Na 1991 zijn er veel spitsen mislukt bij Ajax’

Ronald de Boer ziet ook dat Ajax al jaren kampt met een spitsenprobleem. De oud-Ajacied weet dat het geen gemakkelijk positie is binnen Ajax maar wat De Boer wel opvalt is dat er na 1991 meer spitsen zijn mislukt bij Ajax dan de tijden daarvoor, zo laat hij weten aan het ANP.

‘Als spits van Ajax moet je eigenlijk veel meer beheersen dan gewoonweg ballen in het doel schieten. Je moet jezelf aanbieden op het juiste moment, zorgen dat je een aanspeelpunt bent, en goed mee kunnen spelen in het positiespel waar Ajax om bekend staat, want ga je ballen staan opwachten dan ben je gedoemd om te mislukken bij Ajax. Veel spelers bleken er niet aan te kunnen voldoen en het is opmerkelijk dat veel spitsen na 1991 mislukt zijn bij Ajax terwijl in de jaren daarvoor het spelers wel lukte’.

Zivkovic
De Boer ziet overigens wel een speler bij Ajax rondlopen die veel van de eisen in zich heeft. ‘Richairo Zivkovic kan dé spits van Ajax worden. Hij heeft een goede lichaamsbouw en een krachtig linkerbeen alleen het meevoetballen kan nog beter’.

Bron: ANP

Related posts